Nederlandse ontwikkelaar Ronimo Games is failliet

Nederlandse ontwikkelaar Ronimo Games is failliet

Utrechtse studio was bekend van games als Awesomenauts

Afgelopen maand is de uit Utrecht afkomstige Ronimo Games failliet verklaard.

Het bedrijf was vooral bekend van games als Awesomenauts en de Swords & Soldiers-spellen. Ronimo werd in 2007 opgericht door voormalige studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daarvoor hadden ze al ervaring met het ontwikkelen van een freewareversie van De Blob, waar THQ de rechten van kocht.

Hoewel er geen officiële informatie beschikbaar is over het faillissement, meldt Gamer.nl-redacteur Bastiaan Vroegop in zijn nieuwsbrief dat hij afgelopen juni op Indigo al hoorde dat er iets speelde. De ontwikkelaar had blijkbaar een nieuwe investering nodig, maar "investeerders waren niet happig". Dit zou te maken hebben gehad met de reorganisatie van Embracer Games - veel bedrijven zouden expres hun geld op zak hebben gehouden om mogelijke studio's die door Embracer zouden worden afgestoten op te kopen.

Ook zou Sega's overname van Angry Bird-ontwikkelaar Rovio Games een rol hebben gespeeld, zo claimt Vroegop. Sega heeft jarenlang de games van Ronimo uitgegeven, maar zou deze samenwerking hebben stopgezet om meer financiële middelen te hebben om Rovio op te kopen. Bastiaan benadrukt wel dat er "geheid nuances zijn" die hem niet zijn verteld.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Niet mijn type games, maar toch wel weer jammer. Misschien nog een kans op doorstart? Waar gaat de IP dan naartoe?

0

Aanbevolen voor jou