MSI's eerste qd-oled-monitor ververst op 175 hertz

MSI's eerste qd-oled-monitor ververst op 175 hertz

Gebogen uwqhd-scherm met 0,1 milliseconde responstijd

MSI's eerste qd-oled-monitor, de MEG 342C, biedt een gebogen uwqhd-beeldscherm met 0,1 milliseconde responstijd.

De Taiwanese hardwarefabrikant toonde een vroege variant van de MEG 342C al eens op Computex 2022, maar inmiddels nadert de ultrabrede monitor de officiële verkoop. Voor het nieuwe vlaggenschip in MSI's monitorenreeks wordt een adviesprijs van 1.499 euro aanbevolen.

Daartegenover staat een 34 inch grote en op 1800R gekromde gamingmonitor, met in de basis een Quantum Dot oled-paneel (qd-oled) van 3440 bij 1440 pixels, op maximaal 175 hertz verversing. Samen met de 0,1 milliseconde responstijd (gray-to-gray) is de MEG 342C daarmee een van de snelste in zijn soort. 

Het qd-oled-paneel levert daarbij voor MSI's nieuwe niveaus in kleurbereik. Het 10-bit scherm komt met een native contrastratio van 1.000.000:1 en kan in hdr-weergave 1000 nits piekhelderheid bereiken — typerend opereert het rond de 250 nits. Van VESA ontvangt de MEG 342C een DisplayHDR True Black 400-vaandel.

Achteraanzicht van de MSI MEG 342C QD-OLED, inclusief het meegeleverde standaard.

Daarnaast speelt MSI ditmaal zelf ook meer in op kleurrealisme. Het scherm biedt, naast meerdere vaste gamingprofielen, specifieke beeldmodi voor de sRGB-, DCI-P3- en AdobeRGB-kleurengamma's, elk vanuit de fabriek zorgvuldig gekalibreerd. Daarbij wordt verzekerd dat de kleurafwijking van de profielen onder de delta-E < 2 blijft. 

Qua aansluitingen maakt de MEG 342C ruimt voor tweemaal hdmi 2.1, eenmaal DisplayPort 1.4a en eenmaal usb-c (met DisplayPort-alt en stroomvoorziening tot 65 watt). Daarnaast prijkt op de achterzijde een usb-hub bestaande uit vier usb 3.2-poorten. Voor de consoles van de huidige generatie ondersteunen beide hdmi-poorten native 2k-resoluties, maar ook full hd-invoer tot en met 120 hertz. 

In typerende MSI-stijl is het MEG 342C-beeldscherm ook voorzien van een randje 'Mystic Light' rgb-verlichting, ditmaal wederom terug te vinden op de voorzijde. De achterzijde blijft, afgezien van de usb-hub, relatief rustig. Wel kan de relatief ferme monitorvoet hier vervangen worden met een VESA-monitorarm naar keuze, middels de 100 x 100 mm standaard.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou