Monster Energy probeerde ook Pokémon en Monster Hunter aan te klagen

Monster Energy probeerde ook Pokémon en Monster Hunter aan te klagen

Monsterlijke praktijken van het bedrijf achter het energiedrankje

Monster Energy zou in het verleden ook hebben geprobeerd aanklachten in te dienen voor handelsmerken voor Pokémon en Monster Hunter.

Eerder deze week bleek al dat Monster Energy een juridische klacht indiende richting indiegame Dark Deception: Monsters & Mortals vanwege het gebruik van 'Monsters'. Dat zou teveel lijken op de naam van het energiedrankje. De oprichter van ontwikkelaar Glowstick meldde toen al dat "het welbekend is dat Monster Energy met handelsmerken trolt."

De Japanse nieuwssite Automaton Media meldt nu dat Monster Energy in Japan in het verleden ook heeft geprobeerd Pokémon (in Japan heet de reeks Pocket Monsters) en Monster Hunter en diens ontwikkelaars aan te klagen. Het bedrijf heeft diverse klachten richting handelsmerken rondom deze games ingevoerd, ook al bestaat Pokémon al langer dan Monster Energy.

Verder zou Monster Energy dit ook hebben geprobeerd met Monster Strike, een puzzelgame van voormalige Capcom-ontwikkelaar Yoshiki Okamoto, en het Amerikaanse NBA-team Toronto Raptors vanwege een logo waarin klauwen de letters 'M' vormen. Het bedrijf achter het energiedrankje heeft er dus een handje van om zoveel mogelijk handelsmerken te vinden die het woord monster gebruiken en te kijken waar het mee wegkomt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

@Tad, hahaha!

0
test

"Monsterlijke praktijken van het bedrijf achter het energiedrankje" - Dacht eerst even dat Erik dit bericht had geschreven.. Kwaliteitje hoor hahah :P

0

Aanbevolen voor jou