Modern Warfare 3 vertraagd door rechtszaak Activision en ontwikkelaars | Gamer.nl

Modern Warfare 3 vertraagd door rechtszaak Activision en ontwikkelaars | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Eén van Activision’s grootste klachten is dat Zampella en West een spin-off-studio zouden willen starten, zo staat in de documenten. Hierdoor wordt de preproductie van Modern Warfare 3 vertraagd en en deze vetraging zou weer door West en Zampella gebruikt worden als “pre iemiddel in hun onderhandelingen met Activision”.

Rechtszaak

Begin maart werden Vince Zampella en Jason West, mede-oprichters van Call of Duty-ontwikkelaar Infinity Ward op straat gezet door uitgever Activision. De reden was dat de twee studiobazen Infinity Ward zouden willen "stelen" en onderhandelden over een overname met concurrent Electronic Arts. Mede hierom heeft Activision de twee mannen aangeklaagd.

Zampella en West hebben op hun beurt Activision aangeklaagd. Kernpunten in die aanklacht zijn dat Activision bepaalde royalties niet zou uitbetalen en onrechtmatig controle zou hebben genomen over het Call of Duty-merk. Hiermee wordt waarschijnlijk gedoeld op de plannen die Activision heeft met het Call of Duty-merk. De uitgever wil de franchise onder andere uitbreiden naar nieuwe genres.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou