Mobiele game Tomb Raider Reloaded verschijnt op 14 februari

Mobiele game Tomb Raider Reloaded verschijnt op 14 februari

De roguelike Tomb Raider Reloaded komt op 14 februari uit op iOS, Android en Netflix.

Dat hebben uitgever CDE Entertainment - dat onderdeel uitmaakt van Embracer Group - en ontwikkelaar Emerald City Games aangekondigd. Netflix-abonnees kunnen het spel kosteloos op hun smartphone downloaden. Mensen die zich alvast registeren ontgrendelen gouden pistolen om in-game te gebruiken.

Tomb Raider Reloaded werd al in 2020 aangekondigd, maar het spel is sindsdien meerdere malen uitgesteld. Spelers onderzoeken met Lara Croft allerlei avontuurlijke locaties en bekijken de actie vanuit een vogelperspectief. Aangezien het een roguelike is, verandert de indeling van de spelwereld elke keer wanneer de speler sterft.

Vorig jaar nam Embracer Group de Tomb Raider-franchise over van Square Enix. Crystal Dynamics, ook onderdeel van Embracer, werkt op dit moment aan een nieuwe Tomb Raider-game die op Unreal Engine 5 draait. Amazon Games geeft die uit - volgens recente berichten leaset Amazon de franchise voor 600 miljoen dollar. Het bedrijf wil ook series en films maken gebaseerd op de franchise.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou