Mijn Game van het jaar 2011 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De nieuwe Call of Duty beloofde een ontzettend sterke game te worden. En in zeker zin is het dat ook zeker wel. Zeker online knal je de uurtjes zo weg, maar ook voor een korte speelse ie leent het spel zich zeer goed. Maar het spel bied mij geen wauw momenten meer. De campaign is leuk en heftig, maar ook zeer kort en had van mij toch wel 2 keer zo lang mogen duren als dat ik er nu over heb gedaan (voor de statici onder ons: 5 uur op normal met gelijk ruim 30 intel gevonden). Ook het ontbreken van een nieuwe grafische engine is mij tegengevallen. Daar waar de concurrentie stappen maakt laten ze het bij Infinty Ward toch afweten. Dit maakt dat de nieuwe Call of Duty niet mijn game van het jaar 2011 is. Maar wat dan wel?

Mijn game van het jaar 2011 is mi chien het meest op het oog simpele spelletje, namelijk Minecraft. Aan het begin van het jaar hoorde ik veel nieuws over dit spel, en alles wat ik hoorde was alleen maar positief. Maar zodra ik de eerste screenshots had gezien kon ik mijzelf niet anders dan verbazen hoe het kwam dat een spel wat er grafisch zo oud uit ziet, toch zoveel positieve reacties oproepen. Uiteindelijk, nadat een aantal weken voorbij was gegaan met nog meer positief Minecraft nieuws, ben ik toch nieuwsgierig genoeg geworden om dit 'briljante' spel te gaan uitproberen. Ook met in gedachten dat je pas een oordeel over een spel kunt vellen op het moment dat je het ook daadwerkelijk hebt gespeeld. Met dit in gedachten heb ik mijn eerste stappen gezet in de wereld die Minecraft heet.

Na een tijdje doelloos te hebben rondgelopen was mij nog steeds niet duidelijk wat nou de bedoeling van het spel. Gelukkig is er tegenwoordig het internet waarop je alles kan vinden, en zo dus ook meerdere handleidingen voor Minecraft. Nadat ik de basic controls onder de knie had, begon ik aan mijn eerste simpele huisje. Naarmate ik de game steeds meer begon te leren kennen, ben ik steeds meer en verder op ontdekkingstocht gegaan. En met behulp van het internet om de verschillende recepten te leren, begon ik de game ook steeds leuker te vinden. Mijn bouwsels werden steeds groter en steeds uitdagender.

Nu zit ik regelmatig 's avonds achter de laptop, met een muziekje erbij, Minecraft te spelen. Dan kijk ik op de klok, zie ik dat het 22:25 is en denk ik: nog even wat steen mijnen voor mijn kasteel. En dan kom je hier een daar nog wat grondstoffen tegen en voor je het weet is het 23:45 en eigenlijk al lang tijd om je bed op te zoeken. Maar dan nog wil je door, nog even hier wat ijzererts, daar wat kolen. Nog wat zand omsmelten naar glas... Oeps, 00:30. Nu toch echt tijd om te gaan slapen!

Deze combinatie van eindeloze vrijheid en het altijd door willen gaan met het maken van mooie leuke bouwsels maakt dat Minecraft mijn game van het jaar 2011 is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou