Microsoft registreert handelsmerk voor oude Xbox-game Phantom Dust | Gamer.nl

Microsoft registreert handelsmerk voor oude Xbox-game Phantom Dust | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Het handelsmerk is geregistreerd in de categorieën "game software" en "entertainment services, namely, providing an online computer game", waarmee het zeker lijkt dat de handelsnaam specifiek bedoeld is voor een mogelijke game. In de Verenigde Staten is Microsoft nog steeds in het bezit van het handelsmerk.

Phantom Dust kwam oorspronkelijk uit op de Xbox in 2005. De titel werd uitgegeven door Microsoft en ontwikkeld door Microsoft Game Studios onder leiding van Yukio Futatsugi, die eerder verantwoordelijk was voor Panzer Dragoon. Deze zelfde Futatsugi vertelde vorig jaar nog dat hij een nieuwe Phantom Dust wilde maken, eventueel via een platform als Kickstarter.

Aan het eind van vorig jaar noemde Xbox-baas Phil Spencer de titel ook in een gesprek met Kotaku. "We praten met [Futatsugi] over wat we mi chien met hem willen. Er is wat intere e in een ouder ip. Phantom Dust is langsgekomen en of we deze franchise willen rebooten. Het is een discu ie op dit moment; er is niets vastgelegd. Maar we zijn aan het praten. Het ziet er zeker naar uit dat er veel intere e is. en we hebben een lange goede relatie met hem."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou