Microsoft luisterde mee met Xbox-gebruikers

Microsoft luisterde mee met Xbox-gebruikers

Microsoft luisterde mee met de onbedoelde audio-opnames van Xbox-gebruikers. Dit wordt gemeld in een href="https://www.vice.com/en_us/article/43kv4q/microsoft-human-contractors-listened-to-xbox-owners-homes-kinect-cortana" rel="noopener noreferrer" target="_blank">verslag van Vice Motherboard</a>.

Het spraakopdrachtsysteem van de Xbox One kan geactiveerd worden met het woord ‘Xbox’ waarna de gebruiker bijvoorbeeld ‘help’ toevoegt of zoals bij het Cortana-programma, ‘Hé, Cortana’. Het was al bekend dat de Xbox audio opneemt, maar dit gold niet voor onbewuste opnames.

“De meeste Xbox-gerelateerde zaken die ik mij kan herinneren gedaan te hebben waren overduidelijk onbedoelde activaties waarin spelers Cortana ‘nee’ vertelde omdat ze midden in een game waren en gewoon aan het converseren waren met hun medespelers,” aldus een freelancer die gewerkt heeft voor Microsoft.

Motherboard had al eerder geschreven over het feit dat Microsoft meeluistert met Skype, waarna het bedrijf als reactie een pagina aanmaakte waar de gebruiker de opnames kan zien en kan verwijderen naar eigen wens. Ook het privacybeleid werd geüpdatet met het volgende; “Onze verwerking van persoonsgegevens voor deze doeleinden omvat zowel geautomatiseerde als handmatige (menselijke) verwerkingsmethoden.”

Microsoft luisterde naar de audio-opnames om hun systeem te verbeteren maar hebben in een e-mail aan Motherboard verteld dat zij hiermee zijn opgehouden: “Wij zijn een aantal maanden geleden opgehouden met het beluisteren van audio-opnames die gemaakt zijn door de Xbox om onze producten te verbeteren. Wij vonden dat dit niet meer nodig was en hebben geen plannen om dit in de toekomst weer op te starten.”

Verder zegt Microsoft het volgende, “Van tijd tot tijd luisteren wij wel naar een aantal opnames die gestuurd worden van Xbox-gebruiker naar Xbox-gebruiker als er meldingen zijn dat deze onze servicevoorwaarden schenden. Dit doen wij om de Xbox-gemeenschap veilig te houden en is duidelijk aangegeven in de Xbox-servicevoorwaarden.”

Microsoft heeft hun privacyverklaring aangepast om de gebruiker meer duidelijkheid te bieden en zegt dat het al lang bekend is dat audio verzamelt en onderzocht wordt, hoewel het privacybeleid pas na het bericht over Skype is aangepast om te melden dat dit ook met menselijke verwerkingsmethoden gedaan wordt.

Microsoft sluit af door te zeggen dat ze altijd de gebruikers toestemming vragen voor het verzamelen van audiodata en dat zij vereisen dat de verwerking van deze gegevens aan de hoogste privacynormen in de wet worden gehouden en dat zij actief werken om meer transparantie te bieden richting de gebruiker.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wat een vieze vuile minne data hoarders zijn het toch ook. Nou hing mijn xbox al niet aan het net (is mijn veredelde killer instinct arcade machine) , maar dit is echt te erg, eens kijken wie dit goed gaat praten. [img]https://inthegame.nl/wp-content/uploads/2013/08/major-nelson-xbox-one-gif.gif[/img] En ja ik ben mij er vol van bewust dat alles gelogged en bij elkaar geharkt wordt door google, facebook, sony, nintendo en whatever, maar dit soort dingen vind ik gewoon heel erg en schending van je recht als consument.

0

@casualkiller Ik praat dit goed. Als je Xbox aan het internet hangt en je hebt SPRAAK commando's geactiveerd dan kun je dit verwachten. Wil je dit niet dan moet je zo'n functie (zeker Cortana, wat een cloud-dienst is) uitzetten. Het staat in de voorwaarden, ook al is het niet super expliciet. Je bent wel erg dom als je dit niet verwacht.

0

@MikkelR1 dus als het in de voorwaarden staat is het ok ? Nou das dan ook geregeld. In de algemene voorwaarden die ik heb opgemaakt net bij de notaris, staat, als je met mij een discussie begint, je 5 euro moet overmaken naar mijn bankrekeningnummer, en als je iets zeg wat mij niet bevalt, je een eindeloze tirade moet aanhoren waar je niet op mag reageren want anders kost je dat weer 5 euro. :D

0
test

@MikkelR1 Bedrijven kunnen wel van alles in hun voorwaarden zetten, als een rechter bepaald dat dat niet gepast is of volgens de wet, dan mag t nog steeds gewoon niet hoor.

0

@casualkiller Jij moet toch een zielig leven hebben zeg op ieder xbox artikel de eerste haat comment plaatsen Get a life bro!

0

@lavadragonista Dat is geen haat, dat is gezond verstand. En als je dat zielig vind, doe dan eens een beetje lief tegen hem. Hij heeft het volgens jou al zo moeilijk. ;)

0
test

@casualkiller Je hebt wel een hele grote roze bril op als je ervan uit gaat dat Sony of dergelijk ander bedrijf dit niet doet. :D

0

@DarkraverX ja dat zeg ik onderaan mijn bericht toch ook? :D

0

Sterker nog de afgelopen maanden Zijn soortgelijke issues gevonden in systemen van Apple, Google en Amazon. @DarkraverX

0
test

@casualkiller Kan je jou smartphone ook weg pleuren.

0
test

@TommyVercetti Kan je jou onzinnige comment weglaten?

0
test

Wederom een bevestiging dat alle spraakberichten (ongeacht xbox/google home/alexa/siri enz) niet veilig zijn en worden misbruikt,verzameld en afgeluisterd door bedrijven... erg jammer en zorgelijk dit.

0

Aanbevolen voor jou