Microsoft laat publiek later dit jaar Project xCloud testen

Microsoft laat publiek later dit jaar Project xCloud testen

Project xCloud, de streamingdienst van Microsoft, kan later dit jaar nog tetest worden door het publiek. Ook toonde de techgigant een demo van de dienst in de recente aflevering van Inside Xbox.

Tijdens E3 2018 onthulde Microsoft dat het werkt aan een streamingdienst voor games en in oktober werd Project xCloud officieel aangekondigd door de techgigant. De nieuwe dienst van Xbox moet de ervaring van console-games naar andere apparaten, zoals smartphones, brengen en gaat gebruik maken van de Azure-technologie van Microsoft.

In de recente stream van

Watch on YouTube

heeft Microsoft nu bekendgemaakt dat Project xCloud vol in ontwikkeling is en nog dit jaar getest kan worden door het publiek. Het bedrijf wil echter nog niet te veel kwijt over de streamingdienst en zegt in de komende maanden met meer informatie te komen. Wellicht worden meer details onthuld tijdens de E3 2019, waar Microsoft groot voor uit gaat pakken.

Microsoft verzekert dat Project xCloud geen vervanging wordt van gameconsoles. In plaats hiervan is de dienst een manier om Xbox-games op meerdere manieren te kunnen spelen en spelers dezelfde keuze en veelzijdigheid te geven die muziek- en videostreamingdiensten bieden.

Tijdens de presentatie van Microsoft werd een eerste demo gegeven van de werking van Project xCloud. Forza Horizon 4 werd gespeeld op een smartphone, welke geplaatst was in een houder en via bluetooth verbinding had met een Xbox One-controller. Bekijk hieronder een samenvatting van de Inside Xbox-stream.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wow de toekomst is goed, Sony is ook al bezig hiermee dus we krijgen nog meer mogelijkheden om overal te gamen. What's not to love?

0
test

@Paxopoxo Hopelijk zijn de framerate en lag acceptabel. Dan zie ik het wel zitten om de trein verder te kunnen gaan met de game die ik thuis op m'n televisie in 4K speel. Vraag me ook af of je kan wisselen tussen een game lokaal afspelen en deze streamen met xCloud.

0
test

@MonsterCrab Ja precies, dat vraag ik mij ook echt af. Hopelijk zal er ook niet spraken zijn van erge input lag. Ik ga het wel in de gaten houden als die publieke test aan de gang gaat, als het goed gedaan word door Microsoft of Sony kan het een mooie ontwikkeling zijn.

0

Ik moet het nog zien op korte termijn.... zie je die 'lag' als zij stuurt?! Niet normaal.... Het signaal heeft nogal een weg af te leggen: controller -> telefoon -> azure -> xbox -> render scherm -> telefoon. Je zal echt een hele goede internetverbinding moeten hebben, en zal niet voor elke game geschikt zijn.

0
test

@sgsvve Ik ben ook nieuwsgierig hoe het met de lag zal zijn. In jouw voorbeeld zie ik Xbox erbij staan. Ik denk dat je Azure / Xbox / Render scherm als 1 kan zien. (tenzij je Azure alleen als netwerk ziet).

0

Aanbevolen voor jou