'Microsoft en uitgevers pakken marge over tweedehands Xbox One-games' | Gamer.nl

'Microsoft en uitgevers pakken marge over tweedehands Xbox One-games' | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Volgens MCV gaat het proces als volgt in werk. Een gamer kan zijn spel alleen te koop aanbieden bij retailers die hebben ingestemd met Microsofts voorwaarden, en Microsofts cloud-gebaseerde Azure-systeem hebben geïntegreerd in hun eigen verkoopsysteem. Hierin wordt bijgehouden wie welke game inlevert, waarna de game wordt verwijderd van de account van die persoon.

MCV geeft hierbij aan dat dit een verklaring zou kunnen zijn voor de veronderstelde eis dat Xbox One-bezitters eens per 24 uur online moet kunnen met hun apparaat. Anders kunnen spelers die hun games via het retailsysteem gedeactiveerd zien worden, alsnog hun spel spelen zolang de Xbox One niet verbonden is met het internet. 

Na dit deactiveringsproces kan de retailer het desbetreffende spel verkopen, waarna er automatisch een percentage wordt overgemaakt naar Microsoft en de uitgever. Hierbij zouden zij zelf de prijs kunnen betalen. 

Reactie Microsoft

Microsoft laat in een reactie op MCV weten dat het alleen heeft bevestigd dat consumenten games kunnen inleveren en tweedehands verkoop mogelijk blijft. We hebben contact opgenomen met Nederlandse retailers om te horen of ook een briefing hebben gekregen van het bedrijf. Game Mania geeft aan dat gesprekken met Microsoft "voorlopig nog niet aan de orde zijn". 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou