Metroid Prime Trilogy voor Switch zou klaarliggen voor release

Metroid Prime Trilogy voor Switch zou klaarliggen voor release

Een Switch-versie van Metroid Prime Trilogy zou zo goed als af zijn en op de plank liggen om wanneer het Nintendo uitkomt te verschijnen.

Dat claimt journalist Jeff Grubb tijdens een Giant Bomb-show afgelopen weekend. Volgens hem wacht Nintendo expres met de release van de verzameling tot het bedrijf een geschikt moment vindt. Het bedrijf zou Trilogy mogelijk niet te ver voor de release van het langverwachte Metroid Prime 4 willen uitgeven, om zo de marketing van laatstgenoemde game op te voeren.

Er gaan al enkele jaren geruchten over een Switch-overzetting van Metroid Prime Trilogy. Nintendo heeft het echter nooit aangekondigd. Dat kan betekenen dat de geruchten nergens op gebaseerd zijn, of dat Nintendo, zoals Grubb nu claimt, simpelweg wacht op een goed moment om het spel uit te geven.

Metroid Prime en het vervolg, dat de subtitels Echoes draagt, verschenen oorspronkelijk op de GameCube en brachten op veelgeprezen wijze de Metroid-franchise naar drie dimensies. Op de Wii verscheen Metroid Prime 3, alsmede een verzameling van de drie games genaamd Metroid Prime Trilogy.

Metroid Prime 4 werd een aantal jaar geleden voor de Nintendo Switch aangekondigd, maar in 2019 werd de ontwikkeling van het spel geschrapt en opnieuw gestart. De nieuwe versie wordt ontwikkeld door Retro Studios, dat ook verantwoordelijk was voor de vorige Prime-delen. Naast een logo is er nog niets naar buiten gebracht van de game en is het ook niet bekend wanneer de release moet plaatsvinden.

Wel kondigde Nintendo tijdens E3 vorige maand Metroid Dread aan, een nieuwe tweedimensionale Metroid-game die op 8 oktober voor Nintendo Switch verschijnt.

Metroid Prime

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heb het idee dat dit gerucht al 3x is gemeld zonder verdere info. Maar als Metroid 4 nog steeds geen interne release date heeft, is het wel logisch dat ze deze niet random droppen.

0
test

Het gerucht ging al vanaf het moment dat retro studio’s een tweet plaatsten waarin een prime rib getoont werd, Toen gingen de geruchten al dat retro betrokken was bij een remaster or een nieuwe game. Ik denk ook dat retro hier wel betrokken bij was( als deze set ook echt gaat uitkomen) . Misschien niet als main remaster studio omdat ze mogelijk nog van alles deden. Hoewel het heel onduidelijk is wat Retro studios al die jaren tussen tropical Freeze me nu metroid prime 4 heeft gedaan. We zullen het zien. Ik vind een remaster van deze trilogie een geweldige keuze. En dan hopelijk wel echt remasters en niet gewoon 1 op 1 copy. Deze games zijn van zich al niet lelijk maar met een echte remaster kan dit nog echt echt mooie games zijn. Ik snap wel dat Nintendo het nog achterhoud. Nu met Dread eraan komen zou het mooi zijn om over en half jaar of een jaar de collectie uit te brengen en en dan eind 2022 of begin 2023 nog met de prime 4 te komen. Dan zouden ze het interesse momentum van Metroid ook ineens enorme omhoog gooien zodat de nieuwe game de beste voor marketing krijg die kan.

0

Aanbevolen voor jou