Metroid Prime Remastered vanaf vandaag verkrijgbaar op Switch

Metroid Prime Remastered vanaf vandaag verkrijgbaar op Switch

Nintendo heeft Metroid Prime Remastered aangekondigd, een remaster van de GameCube-game. Het spel is vanaf vandaag digitaal verkrijgbaar via de Switch eShop.

De game werd tijdens de Nintendo Direct-uitzending onthuld. Spelers krijgen in deze versie van de game de optie om het spel met twee analoge sticks te besturen, al kan de oorspronkelijke besturing ook aangehouden worden. Aan de beelden te zien is de beeldverhouding van de game ook aangepast naar moderne schermen.

Hoewel de digitale versie vanaf vandaag beschikbaar is op Nintendo Switch, komt er op 3 maart ook een fysieke editie uit - in de VS verschijnt de fysieke editie later deze maand. De digitale versie kost in ieder geval 39,99 euro.

Er gingen al jaren geruchten over een remaster van Metroid Prime. Journalist Jeff Grubb meldde vorig jaar nog dat Metroid Prime Remastered in de maak was.

Metroid Prime verscheen in 2002 op de GameCube. In plaats van de tweedimensionale metroidvaniagameplay uit eerdere delen, hield dit spel een eerspersoonsperspectief aan. De game werd ontwikkeld door Retro Studios, dat ook twee vervolgen maakte. Het is niet bekend of die vervolgen ook naar de Switch komen.

Ondertussen werkt Retro Studios aan Metroid Prime 4, dat in 2017 middels een logo werd aangekondigd. In 2019 werd bekendgemaakt dat de ontwikkeling van de game opnieuw was gestart, maar sindsdien is er niets over naar buiten gebracht.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Heel benieuwd naar de prijs.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou