Metroid Prime-ontwikkelaars worden niet gemeld in credits van remaster

Metroid Prime-ontwikkelaars worden niet gemeld in credits van remaster

Diverse ontwikkelaars van de oorspronkelijke Metroid Prime worden niet vermeld in de pas uitgekomen remaster, tot teleurstelling van enkelen van hen.

Zoid Kirsch, de senior gameplay engineer van Metroid Prime, uitte zijn frustratie in een tweet. "Hoewel veel studio's ongelooflijk werk aan de remaster hebben verricht, ben ik teleurgesteld in het feit dat de oorspronkelijke credits niet in Metroid Prime Remastered zitten. Ik heb met zoveel geweldige mensen aan de game gewerkt en ieders naam zou in de remaster moeten zitten."

In plaats van dat iedereen die aan de oorspronkelijk game heeft gewerkt wordt vermeld, is er in de remaster één scherm te zien waarop het volgende te lezen valt: "Gebaseerd op het werk van de oorspronkelijke ontwikkelaars van Metroid Prime op Nintendo GameCube en Wii."

Jack Mathews, de technical lead engineer van Metroid Prime, is het met Kirsch eens: "Dit is een ramp. Niet alleen voor mijn eigen werk (hoewel veel van mijn code waarschijnlijk is vervangen), maar voor mensen wiens code en werk nog nagenoeg intact is gebleven in de game, zoals Mark HH, Steve McCrea, alle art die een hogere resolutie heeft gekregen en het gamedesign. Het is een schande."

Zo nu en dan ontstaat er controverse over (het gebrek aan) vermelding van game-ontwikkelaars in credits. Er zijn geen officiële wetten die forceren dat alle mensen die aan een game hebben gewerkt, daadwerkelijk vermeld worden in een game. Als gevolg daarvan uiten sommige ontwikkelaars - of een voormalige stagiairs - hun teleurstelling dat zij niet in de credits van een game - of een heruitgave - worden genoemd.

Metroid Prime Remastered is vorige week uitgekomen via de Switch eShop. Op 3 maart komt een fysieke editie van de game uit. Metroid Prime verscheen in 2002 op de GameCube. In plaats van de tweedimensionale metroidvaniagameplay uit eerdere delen, hield dit spel een eerspersoonsperspectief aan. De game werd ontwikkeld door Retro Studios, dat ook twee vervolgen maakte. Het is niet bekend of die vervolgen ook naar de Switch komen.

Ondertussen werkt Retro Studios aan Metroid Prime 4, dat in 2017 middels een logo werd aangekondigd. In 2019 werd bekendgemaakt dat de ontwikkeling van de game opnieuw was gestart, maar sindsdien is er niets over naar buiten gebracht.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vind dat ze het goed gedaan door te vermelden dat het gebaseerd is op het werk van de oorspronkelijke ontwikkelaars van Metroid Prime op Nintendo GameCube en Wii.

0
test

@-JK- Ja precies daar ben ik het mee eens.

0

Aanbevolen voor jou