Meta stopt met ondersteuning van eerste Quest-headset

Meta stopt met ondersteuning van eerste Quest-headset

Meta gaat de ondersteuning van de eerste Quest-virtualrealityhelm stopzetten.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd via een e-mail aan eigenaren (via Upload VR). Eigenaren kunnen de vr-helm blijven gebruiken, maar er zullen geen nieuwe functies meer aan worden toegevoegd. 

Daarbij kunnen gebruikers geen party meer opzetten. Ook is het vanaf 5 maart niet meer mogelijk om Horizon Home, het meta-universum van het bedrijf, te gebruiken met de headset.

Dit jaar worden er nog wel bugfixes doorgevoerd, maar ook daar stopt Meta vanaf 2024 mee. Mensen kunnen zoals gezegd de vr-helm nog wel gebruiken om apps te spelen. De Quest verscheen in 2019 en bracht afgelopen jaar de Quest Pro uit als opvolger van de Quest 2.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heb een Rift S maar ook ik heb die mail gekregen, en moet ook een Meta account maken want anders kan je em helemaal niet meer gebruiken.

0

@-JK- IK dacht dat dat account niet meer noodzakelijk was? Ik heb echt op het punt te staan een Quest 2 aan te schaffen, maar de verplichting een account aan te maken en de beperkte ondersteuning hebben mij daar vanaf laten zien. Jammer. Weet iemand misschien nog een goed alternatief in dezelfde prijsklasse?

0
test

@fonsrutte Eerst was Facebook verplicht, nu niet meer en kun je een los Meta account openen.

0

@Aerofox81 Meta = facebook, dus hoe is dat een verbetering.

0
test

@fonsrutte Jazeker. De Pico 4. Als ik geen Quest 1 had zou ik die kopen. :D

0

@Sabor Die is dan weer van ByteDance oftewel het bedrijf achter TikTok oftewel de Chinese overheid. Ben een zuerpiet wat dat betreft ik weet het

0

Aanbevolen voor jou