Meta Quest Gaming Showcase wordt op 1 juni uitgezonden

Meta Quest Gaming Showcase wordt op 1 juni uitgezonden

Begint om 19:00 uur Nederlandse tijd

Meta zendt op 1 juni de Meta Quest Gaming Showcase 2023 uit.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd. De show begint om 19:00 uur Nederlandse tijd, maar een kwartier daarvoor gaat er al een pre-show van start met trailers van games.

Wat kijkers precies kunnen verwachten is nog niet bekend, maar duidelijk is dat er nieuwe games voor de Quest-headsets onthuld gaan worden. De show zou zo'n drie kwartier beslaan.

Er gaan al geruime tijd geruchten dat eind dit jaar de Meta Quest 3 verschijnt - wellicht wordt daar ook meer over onthuld tijdens de stream. Eerder dit jaar werd al aangekondigd dat de Quest 3 'color real-world passthrough' krijgt, waardoor gebruikers de echte wereld om hen heen kunnen zien zonder de headset af te nemen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ben benieuwd naar de Meta Quest 3 en vooral de prijs. Hij zou mogelijk zelfs iets goedkoper dan de huidige prijs van de Meta Quest 2 worden. Namelijk mogelijk €399,- in plaats van €449,- voor het goedkoopste model. Ik wil namelijk wel een beetje redelijk laagdrempelige maar goede standalone headset(ik heb er nog geen) maar wel voor een competitieve prijs omdat ik vooral video wil kijken en om te kijken hoe het zit met het sociaal netwerk aspect. Games zal ik wel spelen, maar zijn wat minder voor belang voor mij in VR. De PicoVR 4 is al wat goedkoper maar schijnt op een aantal gebieden tegen te vallen( langere laadtijden, minder soepel in menu's, mindere tracking, beperkt aanbod in de store) maar op een aantal aspecten weer beter( betere lenzen met minder distortion, beter geluid, zit fijner en is lichter, heeft al color passthrough). Ook weet ik niet hoe het zit met je data want Pico schijnt weer onderdeel van TikTok te zijn en de vraag is wat er met die data richting de Chinese overheid gebeurd. Maar het zelfde kan je natuurlijk zeggen over Meta/Facebook en de overheid in de US. Er is geen goede optie voor een standalone headset zonder dat er een partij aan gelieerd is waar je misschien niet je data aan wil delen. Maar goed is niet anders, dus maar wachten tot 1 juni en daarna als de informatie over prijs en specs bevalt tot oktober, de Meta Quest 3 zou dan uitkomen volgens de geruchten.

0
test

@Mythanics Waar wil je VR voor gebruiken? als het alleen video kijken is, is dit echt zonde van je geld en ben je veel goedkoper met een headset waar jij je telefoon in kan schuiven. Is echt zonde om alleen voor video's zo'n headset te kopen. Het sociaal netwerk gedeelte snap ik niet zo. De Meta Verse is zo goed als dood ChatVR is veel beter maar weet niet of je zit te wachten op allerlei verschillende soorten mensen met anime avatars.

0
test

@smoothy101 vooral video, maar ik heb geen smartphone die geschikt is voor zo'n headset, denk ik (heb een OnePlus Nord 2 die een barstje heeft in de rechterhoek) en zou ook niet weten wat dan een goede headset zou zijn. Er is zo veel aanbod en veel ervan lijkt middelmatig. Dus dan zou ik een tweede smartphone geschikt voor VR is en nog een aparte goede headset moeten kopen. Dan ben ik relatief meer kwijt voor minder opties. Sociaal netwerk bedoel ik inderdaad ChatVR, RecRoom en dergelijke, maar dat is meer om te proberen of dat echt de toekomst is. De hoofdreden is vooral allerhande video's kijken. Als je dan een aanbeveling hebt wat beter en goedkoper is dan de Meta Quest 3 voor mijn situatie heb ik daar wel oren naar.

0

Aanbevolen voor jou