Meta Quest 3 verschijnt op 10 oktober, kost 549 euro

Meta Quest 3 verschijnt op 10 oktober, kost 549 euro

Kan vr en mixed reality weergeven

De vr-bril Meta Quest 3 is vanaf 10 oktober verkrijgbaar en gaat 549 euro kosten.

Het gaat daarbij om het model met 126 GB opslagruimte. Het model met 512 GB kost 699 euro. Naast vr kan de bril ook mixed reality tonen. Wanneer men de bril opzet, wordt via een camera de omgeving getoond. Ook kan de omgeving gescand worden, zodat games en apps gebruik kunnen maken van objecten en oppervlakten in de omgeving van de gebruiker.

De Meta Quest 3 werd eerder dit jaar al aangekondigd. Toen werd al gemeld dat de vr-bril veel comfortabeler moet zijn dan diens voorgangers. Duidelijk is dat de headset op de Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2 loopt, die twee keer zo krachtiger is dan de XR2 in de Quest 2. De lcd's kunnen 2064 x 2208 pixels per oog weergeven.

Tot slot liet Meta weten dat Xbox Game Pass in december voor Quest-headsets beschikbaar komt. Ergens dit jaar moeten ook Microsoft Office 365-apps beschikbaar komen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik vraag me af wat je er dan aan hebt dat XBox Game Pass op de bril beschikbaar komt. Ik heb het nog niet geprobeerd eigenlijk om een 'niet-VR' te spelen op een VR bril, maar is dat interessant?

0
test

Het kan interessant zijn als je geen (groot) scherm in de buurt hebt. Ik heb het geprobeerd (met de quest 2) maar echt fijn vind ik het niet. je ziet een virtueel groot 2D scherm voor je waar je game of film op te zien is. @Michel 126Gb is denk ik 128GB. En "die twee keer zo krachtiger is" klinkt een beetje gek ;-)

0

Oh natuurlijk! Kan me best voorstellen dat dat nog wel aardig is, maar niet een reden om zo'n bril te kopen. Misschien gaan er dan toch VR-games op game pass komen?

0
test

@Broervanmarkrutte Totaal offtopic (hoewel, niet helemaal) maar speel je nog wel eens op je PSVR2? Ik overweeg er eentje aan te schaffen maar volgens mij zijn er nauwelijks games voor.

0

Het apparaat is qua hardware echt top en ademt kwaliteit, qua content valt het mij alleen wat tegen. Maar dat is wellicht persoonlijk. Ik had gehoopt dat men wel had geleerd van de eerste PS VR en dat ie misschien beter te gebruiken was icm een PC, maar dat is helaas ook niet mogelijk. Daarom lijkt me de Meta Quest wel interessant, minder duur, veel meer content. Als ik nu een MQ 2 zou kopen heb ik er denk ik meer aan. Nadeel is wel is dat ie van Meta is.

0
test

er zouden ongeveer tot het eind van het jaar. 100 games nieuw erbij/updater games komen. 😁

0

Ik ben wel benieuwd naar deze bril, maar heb geen idee hoe het werkt. Is het een stand-alone apparaat ? Of heb je ook een game PC nodig ? En is het nieuwe nu dat het ook met een XBOX met gamepass werkt en dat je geen game PC meer nodig hebt ?

[Reactie gewijzigd door ebiker op 28 september 2023 - 07:57]

0

Hij is zowel stand alone maar kan ook gekoppeld worden met een PC. XBox Game Pass komt in december uit voor alle Meta Quests apparaten dus dat is inderdaad nieuw.

0
test

Het is zowel stand alone, met een eigen app store, maar kan ook op PC via de Oculus (Meta) software, of gewoon via Steam VR. Kan bedraad via USB-C op je PC of via Wifi, waarbij je wel goede wifi moet hebben om een beetje beeld over te houden.

0
test

Het liefst gebruik je een snelle game pc zodat je toppers Half Life Alyx kan spelen. De quest stand alone spellen zijn heel even leuk, maar voor mij totaal niet de moeite waard om een VR bril voor te kopen.

0
test

Wel een beetje mee eens. Merk dat ik de quest 2 eigenlijk altijd met PC via link heb gebruikt. Al is bonelab nu wel voor de Quest gereleased. Hopelijk zet die trend door.

0

Aanbevolen voor jou