Medewerker Vigil neemt al afscheid van studio | Gamer.nl

Medewerker Vigil neemt al afscheid van studio | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

"De muren zien er kaal uit. Het is stil. De stoelen zijn leeg", zo beschrijft Cureton de situatie op het NeoGAF-forum. Hoewel na het failli ement van THQ de meeste studio's werden verkocht aan andere uitgevers, is er voor de ontwikkelaar van Darksiders (nog) geen nieuwe eigenaar gevonden. Aan de reactie van Cureton af te leiden, gaat dat ook niet meer gebeuren. Mogelijk wordt nog wel het Darksiders-merkrecht verkocht. 

Cureton: "Ben ik verdrietig? Nou, ja. Ik werkt al twintig jaar in deze industrie. Serieus. Twee decennia. Ik ben meer dan eens ontslagen. Het doet elke keer pijn. Maar ben ik verdrietig dat ik geen baan heb? Niet echt... ik weet zeker dat ik wel weer een nieuwe baan vind. Ik ben verdrietig omdat het niet deze baan zal zijn. Het zal niet bij Vigil zijn. Daarom ben ik verdrietig."

Vigil Games werd in 2005 opgericht en maakte twee games: Darksiders en Darksiders 2. Ook werkte het aan Crawler, een nog aangekondigde en nu dus geannuleerde game die "mensen weg zou blazen". Of het Darksiders-IP nog een nieuwe eigenaar vindt, is niet zeker. Volgens geruchten vindt er volgende week nog een tweede verkoopronde plaats, waarbij het restant van THQ geveild wordt. Ontwikkelaar PlatinumGames heeft al voorzichtig intere e geuit via Twitter, mits het niet te duur wordt. Hoe serieus deze intentie genomen mag worden, valt momenteel echter nog niet te herleiden. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou