Marketingactie Homefront leidt tot boete van 7000 dollar | Gamer.nl

Marketingactie Homefront leidt tot boete van 7000 dollar | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het marketingbedrijf dat verantwoordelijk was voor de actie, ThrashTalkFCM, liet de ballonnen los in de San Francisco Yerba Buena Gardens, tijdens de Game Developers Conference. Het bureau had verwacht dat de ballonnen hoog genoeg zouden stijgen en vanzelf in kleine stukjes weer neer zouden dwarrelen. Het slechte weer die dag zorgde er echter voor dat er honderden in het nabijgelegen water terechtkwamen. 

ThrashTalkFCM hielp met de opruiming en kwam tot een schikking met de San Francisco Bay Regional Water Quality Control Board. Het bedrijf heeft volgens de plaatselijke overheid dertig dagen de tijd om de boete te betalen.

Homefront verscheen 15 maart 2011 voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Een vervolg is inmiddels aangekondigd en staat gepland voor release gedurende het fiscale jaar 2014.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou