Mario Bros.-melodie wordt opgenomen in National Recording Registry

Mario Bros.-melodie wordt opgenomen in National Recording Registry

Tu-du tu tu-du-tu, tu

Het bekende 'Super Mario Bros.-deuntje' wordt onderdeel van de Amerikaanse muziekgeschiedenis, doordat het wordt opgenomen in de National Recording Registry.

Het National Recording Registry is een archief van geluidsopnamen die "cultureel, historisch of esthetisch belangrijk zijn of het leven in de Verenigde Staten informeren of weergeven". Het archief werd in 2000 opgericht. Ek jaar kiest het Library of Congress, de nationale bibliotheek van de VS, vijfentwintig nummers die er aan worden toegevoegd.

Men heeft nu dus bepaald dat de melodie uit Super Mario Bros. daar ook onderdeel van wordt. Het is daarmee overigens de eerste game ooit die wordt opgenomen in het National Recording Registry.

Het spel en de bijbehorende melodie zijn ontwikkeld in Japan, maar de game wordt wereldwijd gespeeld. Componist Koji Kondo bedacht de herkenbare melodie.

Overigens is er meer muziek gerelateerd aan Mario die de laatste tijd onder de aandacht komt. Het nummer 'Peaches' uit The Super Mario Bros. Movie voldoet aan de eisen om een Oscarnominatie te ontvangen - al is nog niet duidelijk of dat ook gebeurt.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou