Marco van Basten verwijderd uit FUT vanwege 'Sieg Heil'-opmerking

Marco van Basten verwijderd uit FUT vanwege 'Sieg Heil'-opmerking

EA heeft Marco van Basten uit Fifa Ultimate Team verwijderd. Dit is gebeurd na aanleiding van een 'Sieg Heil'-opmerking die de man uitsprak tijdens voetbalshow De Eretribune.

Dit heeft EA bekendgemaakt in een bericht aan de Fifa-community. Marco van Basten is 'tot nader order' niet te verkrijgen uit pakketten of in een Draft. Daarnaast zijn de kaarten van Van Basten niet meer te maken in Squad Building Challenges.

In een verklaring van EA Sports vertelt de ontwikkelaar op de hoogte te zijn van de recente opmerking van Marco van Basten. "Fifa is voor iedereen, en we gaan uit van gelijkheid en diversiteit in ons spel.", bericht EA Sports.

 

De voormalig goaltjesdiefvan Oranje werd eerder al voor deze bizarre opmerking geschorst door zijn werkgever Fox Sports. Van Basten is dit weekend gewoon weer op de buis te zien bij het voetbalprogramma van Fox Sports.

De voormalige spits van Ajax Amsterdam bood kort na het incident zijn excuses aan en zei dat het een ontzettend domme uitspraak was. De uitspraak was een reactie op het interview tussen verslaggever Hans Kraay jr. en Frank Wormuth, de Duitse trainer van Heracles Almelo.

Het prijskaartje van Marco van Basten schoot na de bekendmaking van de schorsing plotseling de lucht in. De kaarten van de aanvaller kunnen nu immers amper meer worden verkregen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Heel goed! Wat een kansloos figuur, met zo`n opmerking. Grapje of niet, dat kan dus niet als je een publieke functie hebt. Goed bezig EA

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Ik vond het wel grappig dat Marco toch wel humor heeft.... slim? Nee! Zoals ze bij Veronica inside al zeiden 'als ze ons stiekem opnemen wat we in de kleedkamer zeggen dan hadden we niet meer bestaan' kortom het is niet slim wat hij deed maar het is ook niet schandalig ofzo.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Halllo. Dat in Den Bosch is een opgeblazen media circus. Die man wuifde de speler weg met z'n hand. Een beetje positiviteit kunnen we wel gebruiken. Al dat gejank via de media tegenwoordig.

0

Aanbevolen voor jou