Makers Loop Hero delen zelf torrentlink naar de game

Makers Loop Hero delen zelf torrentlink naar de game

Four Quarters, de Russische ontwikkelaar van Loop Hero, spoort met name Russische gamers aan het spel illegaal te downloaden.

Dit vanwege de sancties tegen Rusland in verband met de invasie van Oekraïne, waardoor gamers in het land minder opties hebben om spellen te kopen. Zo kunnen sommige spelers uit Rusland geen betalingen meer maken op Steam en is het op de Switch eShop helemaal niet meer mogelijk om aankopen te doen.

Four Quarters meldt in een post op social media dan ook dat het geoorloofd is om "de piratenvlag te hijsen". Het bedrijf linkt daarbij naar een torrent van de game. Veel gamers hebben sindsdien donaties gemaakt aan de studio, maar men laat in een andere post op social media weten dat men het geld beter naar vrienden en familie "in deze moeilijke tijd" kan sturen. Eerder gaf Four Quarters al aan tegen de oorlog te zijn. 

Loop Hero verscheen vorig jaar en werd al snel populair. De game laat spelers kiezen tussen verschillende klassen en kaartendecks. Vervolgens gaat men op een random gegenereerd avontuur, waardoor geen speelsessie hetzelfde is. Spelers gebruiken mythische kaarten om vijanden, gebouwen en terreinen te plaatsen en zo het hoofdpersonage een unieke loop te laten ervaren.

Gamer.nl gaf een 8 aan de game: "Loop Hero combineert genres, maar het resultaat is bijzonder eigen. Deze mysterieuze deckbuilder annex roguelite annex towerdefensegame is bovendien veel dieper dan-ie op het eerste gezicht lijkt. Het kost even wat moeite de spelmechanieken te leren kennen, maar je krijgt daar een bijzonder spelletje voor terug waar je met gemak verslingerd aan raakt."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Is het niet zo dat al die sancties en het opleggen van beperkingen er voor moeten zorgen dat de inwoners van Rusland zich tegen de regering gaan opzetten? Dan helpen dit soort acties niet.

0

@-JK- "De Russen zouden Putin overgooien, maar teveel zaten vast in hun kelder om Loop Hero te spelen." Ik snap dat alles een steentje bij draagt, maar de regering laat zich pas overgooien wanneer de politie en soldaten beginnen uit te hongeren. Jan alleman mag nog wel Iets hebben om als mens niet het leven compleet misselijk door te gaan

0

Aanbevolen voor jou