Maker van klassieke shooter Dropzone overleden

Maker van klassieke shooter Dropzone overleden

Archer Maclean, een gerenommeerd programmeur die onder andere de klassieke 2D-shooter Dropzone maakte, is op 17 december op zestigjarige leeftijd overleden.

Het is niet bekend waaraan hij is overleden. Maclean gooide vooral in de jaren 80 en 90 hoge ogen met games als Dropzone, Jimmy White's Whirlwind Snooker en International Karate. Zijn games verschenen onder andere op de Commodore 64 en ZX Spectrum, al heeft hij ook moderne spellen op platforms als de Wii en PSP gemaakt.

Nadat op kerstavond duidelijk werd dat Maclean was overleden, brachten diverse mediapublicaties via social media odes uit aan de programmeur, zoals de hieronder te bekijken tweet van Retro Gamer. Voor dat magazine schreef Maclean columns.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

International Karate heb ik leuke herinneringen aan, 60 jaar is veel te jong. RIP

0
test

IK en IK+ waren helemaal de shit! Niet alleen waren de graphics en gameplay helemaal top notch... de uitstekende soundtrack van Rob Hubbard maakte de sfeer helemaal compleet. IK en IK+ zijn nog steeds zeer speelbaar, tot op de dag van vandaag. De get-up times van je neergeslagen vijanden zijn random. Je kunt nooit een simpel patroontje vinden om altijd te winnen. Het blijft altijd aankomen op skill, reactievermogen en timing. Een pareltje op de C64. Vele uren mee doorgebracht. De soundtrack is te vinden op YouTube, compleet met oscilloscope, zodat je kunt zien wat de SID chip precies aan het produceren is. Zoek op "C64 Rob Hubbard's International Karate oscilloscope view" en je vindt'em. RIP, Archer Maclean. En bedankt voor IK en IK+.

0

Aanbevolen voor jou