Maker hd-mod Resident Evil 4 vindt baan bij Nightdive Studios

Maker hd-mod Resident Evil 4 vindt baan bij Nightdive Studios

Albert Martin, een van de makers van de hd-mod voor Resident Evil 4, heeft een baan gevonden bij Nightdive Studios.

Dat maakt hij bekend op zijn eigen website (via VGC). "Ik ben heel blij want ik mag eindelijk voor de eerste keer aan de slag binnen de game-industrie", schrijft hij. "Bedankt Joel, voor het vertrouwen in mij, en bedankt Stephen, voor de kans bij Nightdive Studios." Welke functie hij precies invult bij de studio is niet duidelijk

Nightdive Studios staat voornamelijk bekend om het remasteren van oude games. Zo bracht de studio eerder vernieuwde versies van Turok Dinosaur Hunter, Turok 2: Seeds of Evil, Forsaken Remastered, Doom 64, Quake, Shadow Man Remastered, PowerSlave Exhumed en de twee System Shock-games uit.

De HD-mod voor de pc-versie van Resident Evil 4 kwam in februari van vorig jaar uit. De mod is gemaakt door de Resident Evil-fans Albert Martin en Cris Morales. De mod vervangt zo'n beetje alle textures in de game met hd-textures. Ook worden een aantal platte objecten, waaronder lampen en deuren, met 3D-modellen vervangen. Voor sommige textures is Martin naar locaties in Spanje en Wales gereisd waar Capcom foto's heeft gemaakt die ter inspiratie dienden voor de oorspronkelijk game. De ontwikkeling van de mod nam in totaal acht jaar in beslag.

Resident Evil 4

Resident Evil 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou