Magic: The Gathering krijgt cross-overs met Final Fantasy, Assassin's Creed en Fallout

Magic: The Gathering krijgt cross-overs met Final Fantasy, Assassin's Creed en Fallout

Ook Jurassic World krijgt een cross-over

Er zijn nieuwe cross-overs voor trading card game Magic: The Gathering onthuld gebaseerd op gamefranchises Final Fantasy, Assassin's Creed en Fallout.

Dat werd tijdens het Gen Con 2023-panel onthuld, waar Wizards of the Coast de toekomst van Magic tot en met 2026 schetste. Daarbij vielen vooral de samenwerkingen met de drie gamefranchises op.

Fallout is als eerste aan de beurt en verschijnt in maart 2024 in de vorm van een aantal Commander-decks, in navolging van franchises als Doctor Who en Warhammer 40K. Het gaat om compleet nieuwe kaarten, alsmede heruitgaven met nieuwe art die bij de reeks past, waarbij de kaarten personages, vijanden, facties en locaties uit de post-apocalyptische Bethesda-franchise tonen.

In juli 2024 moet een volledige boosterset gebaseerd op Assassin's Creed uitkomen, wederom met compleet nieuwe kaarten en heruitgaven met nieuwe art. De kaarten moeten artwork gebaseerd op Ubisofts populaire franchise bevatten en "unieke mechanics" bevatten. Na The Lord of the Rings: Tales of Middle-earth is Assassin's Creed de tweede franchise die losstaat van Wizards of the Coast die een volledige boosterset ontvangt.

Van Final Fantasy tot slot komt in 2025 een volledige booster-uitbreiding uit, met kaarten die alle games uit de hoofdreeks behandelen, waaronder het nieuwste deel, Final Fantasy 16. De set komt ook digitaal verkrijgbaar via Magic: The Gathering Arena.

Tijdens het Gen Con 2023-panel werden nog veel meer aankondigingen rondom Magic: The Gathering gedaan. Zo zal de later dit jaar te verschijnen Lost Caverns of Ixalan-uitbreiding een aantal kaarten gebaseerd op Jurassic World bevatten. Volgend jaar moeten er sets verschijnen als Murders at Karlov Manor (een murder mystery-set), Outlaws of Thunder Junction (een uitbreiding die zich afspeelt in het Wilde Westen), Modern Horizons 3 (een reprint van Modern Horizons), Bloomburrow (een compleet nieuwe wereld waarin de bewoners een soort mix tussen dieren en mensen zijn) en Duskmourn: House of Horror (een set rondom Halloween). Het complete panel met alle aankondigingen valt hieronder te bekijken.

Watch on YouTube
Assassin's Creed Mirage

Assassin's Creed Mirage kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zijn fans hier blij mee? Het lijkt mij nogal stom als ik fan ben van de lore van Magic the Gathering en er ineens een Ezio Auditore en Cloud Strife op tafel verschijnen.

[Reactie gewijzigd door Tokumei op 6 augustus 2023 - 12:16]

0
test

Daar zeg je wat, aan de andere kant zullen fans misschien wel blij zijn met de hernieuwde interesse in het spel door deze cross-overs en ik als fan van de FF serie (de oude delen) en magic vind het wel tof dat ik straks kaarten kan kopen van FF en daarmee mijn favoriete kaartspel kan spelen.

0
test

Hernieuwde interesse is niet echt nodig, de game is populairder dan ooit. Dergelijke sets brengen nieuwe mensen in aanraking met de games, maar een meerderheid van de spelers die er meer bij betrokken is vinden dit inderdaad niets. Het helpt niet mee dat ze de laatste tijd extreem veel aan het pushen zijn op meer meer meer. Meer sets. Meer IP's, Meer speciale versies. En vooral: meer geld. Het spel wordt kunstmatig duur gehouden. Reprints van zeldzame kaarten zitten in dure reprints sets. Nieuwe decks kosten opeens 100,- ipv 50,- zonder reden. Powercreep is een ding, kaarten worden soms niet gebanned om eerst nog wat geld binnen te harken. Etc. Etc. Op elk punt wordt gekeken hoe er zoveel mogelijk geld afgetroggeld kan worden. Pijnlijk om te zien.

0

Op zich maakt het niet heel veel uit, het blijft hetzelfde spel in de basis. Echter zijn deze sets vaak wat duurder en sla ik ze meestal over en houd ik me bij de reguliere sets. Ze hebben dit overigens vaker gedaan met LotR laatst en D&D wat ook van Wizards is.

[Reactie gewijzigd door op 6 augustus 2023 - 17:03]

0
test

Het nadeel is dat ze in toernooien gespeeld mogen worden, dus dat forceert mensen ermee te interacten.

0
test

@WVA Zo overpowered zijn de LotR sets toch niet? Ik vind deze sets wel heel goed passen in de wereld en hoeven van mij zeker niet geband te worden omdat ze cross-over zijn.

0
test

@snafu9 De LOTR set valt algemeen gezien wel mee, maar The One Ring en Orcish Bowmaster zijn problematische kaarten. Op de laatste pro tour was The One ring zelfs de meest gespeelde kaart in het formaat. Vanmiddag is er toevallig een Ban announcement, ben benieuwd of ze hem mee pakken (waarschijnlijk niet, die set verkoopt nog als warme broodjes). Ik zelf vind het persoonlijk nogal frustrerend dat een andere IP zo in de spotlight staat op de Pro Tour. Had liever gezien dat de kaarten Commander legal waren, maar niet Modern legal.

0

Ik vraag me af of Cloud de Aragorn behandeling gaat krijgen

0
test

In welk opzicht bedoel je dit dan?

0

Z'n donkerder kleurtje

0
test

Haha dan hebben we het toch over hetzelfde. Ik had helemaal de lore opgezocht van ik ben toch niet gek. Snap deze keuze ook niet helemaal hoor.

0

Mogelijk voor het ESG (Environmental, social & governance) potje geld dat bedrijven betaald om diverser te zijn en bepaalde spelregels te volgen

0

Aanbevolen voor jou