Nintendo-fans vinden loon van Miyamoto en Furukawa te laag

Nintendo-fans vinden loon van Miyamoto en Furukawa te laag

Het loon van Shiguru Miyamoto en Shuntaro Furukawa zijn bekendgemaakt. De loonstroken van de medewerkers van Nintendo zijn besproken tijdens een vergadering met investeerders.

Vorige week maakte de Japanse gamegigant diens financiële resultaten van het afgelopen kwartaal bekend. Daarin werd duidelijk dat Nintendo een zeer succesvolle periode achter de rug heeft. Tijdens de vergadering is blijkbaar ook het loon van de topmedewerkers besproken. Daaruit blijkt dat CEO Shuntaro Furukawa 211 miljoen yen heeft verdiend in de afgelopen periode (ongeveer 1,82 miljoen euro), Mario-bedenker Shiguru Miyamoto 171 miljoen yen (ongeveer 1,47 miljoen euro) en generale manager Shinya Takayashi 111 miljoen yen (ongeveer 960 duizend euro).

Dit lijkt misschien laag in vergelijking met wat andere topmedewerkers in de game-industrie betaald krijgen, maar in Japan is het normaal dat medewerkers van dit niveau tussen de 1 en 5 miljoen euro per jaar ontvangen. Toch waren veel Japanse fans gechoqueerd over de loonstroken, met name door de succesvolle periode die Nintendo achter de rug heeft. Ze vinden daarom dat de lonen verhoogd moeten worden. Zo moet Miyamoto volgens de fans minimaal 10 biljoen yen (ongeveer 86 miljoen euro) ontvangen net zoals CEO’s in het Westen.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja je kan zeggen dat ze onderbetaald worden of je kan zeggen dat ze in het westen zwaar overbetaald krijgen. Mij lijkt me een loon van boven de miljoen per jaar toch vrij redelijk.

0
test

Kan je leuke dingen mee doen van dat geld! Mij boeit het niet hoeveel miljoen ze verdienen, zolang ze maar met degelijke games blijven komen.

0

Aanbevolen voor jou