LG onthult DualUp-monitor op 16:18-verhouding

LG onthult DualUp-monitor op 16:18-verhouding

In aanloop naar CES 2022 heeft LG alvast een deel van de nieuwe line-up aan computerschermen onthuld. Naast een nieuw 4k-productiepaard springt vooral LG's nieuwe 'DualUp'-monitor met een 16:18-verhouding in het oog.

De LG DualUp-monitor draagt het 28MQ780-modelnummer. De schermgrootte telt een relatief doorsnee 27,6 inch, maar de bijna vierkante beeldverhouding maakt dit model een uitspringer. Met een beeldratio van 16:18 en de zogenaamde 'SDQHD'-resolutie (2560 bij 2880 pixels) zijn het eigenlijk twee 21 inch grote 1440p-monitors op elkaar gestapeld.

De DualUp is, net als LG's nieuwe UltraFine 4k-monitor (32UQ85R), vooral bedoeld voor creatief en productief gebruik. Beide IPS-panelen dekken 98 procent van het DCI-P3-kleurenspectrum en worden vanuit LG direct op kleurrealisme gekalibreerd. De twee nieuwe schermen worden daarnaast met een los te koppelen kalibratie-eenheid geleverd, welke op automatisch (en eventueel op vaste intervals) de kleurreproductie ijkt en verbeterd.

Naast grootte en pixeldichtheid verschillen de twee nieuwe monitoren vooral in hdr-bereik. Het nieuwe UltraFine-paradepaardje draagt met 400 nits helderheid een DisplayHDR 400-certificaat, waar de DualUp met 300 nits geen officiële onderscheidingen mag ontvangen — ondanks de implementatie van een 10-bits paneel.

Afgezien van een eerste reeks specificaties en enkele productfoto's laat LG het voorlopig bij deze twee onthullingen. Op CES 2022 zal de elektronicagigant meer aanstormende producten uit de doeken doen, waaronder zeer waarschijnlijk ook nieuwe oled-gamingtelevisies. LG's presentatie staat gepland op 5 januari, vanaf 17:00 uur (Nederlandse tijd).

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou