'Lange download Microsoft Flight Simulator omzeilt restitutiebeleid Steam'

'Lange download Microsoft Flight Simulator omzeilt restitutiebeleid Steam'

Een aantal bezitters van Microsoft Flight Simulator op Steam klaagt dat ze hun geld niet terug kunnen vragen. Ze hebben namelijk al meer dan twee uur op de klok staan voordat ze begonnen zijn met spelen.

Het grootste deel van de 150 GB aan game-data wordt via een update binnen de game binnengehaald. Het spel draait dus technisch gezien wel, maar er valt nog niks te spelen voordat alle data is gedownload.

Steam heeft een eigen beleid voor het terugvragen van geld voor gekochte games. Zolang je een spel niet meer dan twee uur hebt gespeeld, staat het je vrij om restitutie te vragen. Bij Microsoft Flight Simulator zitten spelers door de lange dowload al aan die uren voordat ze het luchtruim hebben gekozen.

Het probleem wordt in meerdere Steam-reviews aangehaald, waar de game op dit moment 'verdeelde' gebruikersrecensies krijgt. "Deze game omzeilt het beleid van Steam", zegt een gebruiker. "Het is onacceptabel dat iemand de game opstart en al acht uur speeltijd heeft, omdat hij de game aan het downloaden was", schrijft een ander. Overigens wordt er lang niet altijd gezegd dat iemand ook daadwerkelijk het geld terug wil voor de game, maar worden potentiële klanten vooral gewaarschuwd.

Het is bovendien ook na twee uur spelen mogelijk om geld terug te vragen op Steam. Je moet dan argumenten meesturen en Steam beoordeelt elk geval vervolgens apart. Het is nog niet bekend of dat in dit geval coulant wordt beoordeeld.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Vind het echt een slechte realease, zo lang wachten en ook nog af en toe crashen, waarom hebben ze gewon niet de alle GB in een keer gedownload in plaats van dat je nog in game moet downloaden is gewoon dom hoe ze het nu hebben gedaan.

0
test

Als er 1 bedrijf is die niet moeilijk doet over geld terug is het microsoft wel, dus ik voorzie geen problemen. Spel kopen, week later blijkt het gratis te zijn bij Xbox gold, mailtje sturen, zelfde dag geld terug

0
test

@StormX Tja ik wacht al 4 maanden op Microsoft voor geld teruggave en blokkade van mijn creditcard

0

Aanbevolen voor jou