Krijg bijna 1000 games voor een donatie aan Oekraïne via Itch.io

Krijg bijna 1000 games voor een donatie aan Oekraïne via Itch.io

Via Itch.io kun je nu een donatie doen aan twee humanitaire organisaties die slachtoffers van de oorlog in Oekraïne helpen. Daar krijg je bijna 1000 games voor terug.

De bundel heet Bundle for Ukraine en bevat maar liefst 991 games. Doneren kan vanaf 10 dollar en daar krijg je de hele spellencollectie voor terug. Alle opbrengsten gaan naar twee humanitaire organisaties die inwoners van Oekraïne te hulp schieten tijdens deze verschrikkelijke oorlog.

Bundle for Ukraine bevat content van meer dan 732 game-ontwikkelaars, waaronder bekende titels als Celeste, Superhot, Towerfall Ascension, A Short Hike en Sundered: Eldritch Edition. Ook bevat de bundel een hoop minder bekende titels - veel afkomstig van indie-ontwikkelaars -, zoals, A Mortician’s Tale, MewnBase, Locus en This Game Takes Place in Your Home Town, om maar een paar willekeurige titels te noemen.

De bundel was een initiatief van Necrosoft Games, de maker van onder andere Gunhouse, Oh Deer! en Hyper Gunsport. Sindsdien voegden ruim 700 andere ontwikkelaars zich bij het initiatief.

Alle opbrengsten worden verdeeld onder het International Medical Corps en Voices of Children, een organisatie in Oekraïne die “kinderen helpt omgaan met de verschrikkingen van oorlog, PTSS, het teruggaan naar school en teruggaan naar weer kind zijn.”

De minimumdonatie is 10 dollar, wat een peulenschil is voor zo’n gigantische collectie games. Immers betaal je normaal gesproken al zoveel voor een game als Celeste. Op de webpagina van de bundel staat dan ook een oproep om ondanks de lage instapprijs zoveel mogelijk te doneren.

Op moment van schrijven staat de opbrengst op 576.800 dollar, het doel is een miljoen dollar. Al ruim 38.600 mensen hebben een donatie gedaan, met een gemiddelde donatie van 14,92 dollar. De topdonatie is 1536 dollar.

Je hebt nog tien dagen de tijd om te doneren. Dat kan via deze link.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zitten echt pareltjes tussen

0
test

Doet me denken aan Humble Bundle voor de overname van IGN. Er zit echt een hoop goeds tussen.

0

Aanbevolen voor jou