Konami komt met PC Engine CoreGrafx Mini

Konami komt met PC Engine CoreGrafx Mini

Konami heeft de PC Engine CoreGrafx Mini aangekondigd.

De miniconsole, gebaseerd op de console die in de jaren 80 uitkwam, komt met een controller en vooraf geïnstalleerde games. Tot nu toe zijn de volgende titels bekendgemaakt: R-Type, New Adventure Island, Ninja Spirit, Ys Book 1 & 2, Dungeon Explorer en Alien Crush.

Aangezien de console in elke regio anders was, komen er drie verschillende versies uit. De PC Engine CoreGrafx Mini in Europa (op de bovenste screenshot van onderstaande plaatjes), de TurboGrafx-16 Mini in de VS (in de middelste foto) en de PC Engine Mini in Japan (op de onderste foto).

Welke games er nog meer op verschijnen en wanneer de miniconsole uitkomt is nog niet bekend. Ook de prijs is nog niet aangekondigd.

Media has no description
TurboGrafx Mini
Media has no description
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De PC-Engine is voor veel mensen onbekend terrein of te vreemd. Ook de wat meer bekende games media in Nederland weten soms niet eens wat de PC-Engine is. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Geweldige console, alleen mis je nu natuurlijk wel de games die voor de CD-addon zijn uitgekomen. Denk aan Gate of Thunder of Castlevania Rondo of Blood.

0

@Draven Sterker nog, ik rate dit als 1 van de beste consoles uit die tijd.. 8 bit cpu met 16bit gpu , bijna arcade kwaliteit games , enorme library aan games en zo klein als je handpalm.. (ik vind deze mini dan ook niet echt.. mini :D ). het was het systeem met de allereerste cd-rom addon, en 1 van de allereerste portable systems (TurboExpress) en en zeer sterke concurrent voor de NES.. hij staat hier nog vaak aan, coregfx met rgb mod, fantastisch apparaat. Maar deze mini zal ook emulator gebaseerd zijn, dus ze zouden gek zijn als ze niet Rondo of blood erbij gooien , er komen 30 games op (helaas wel verschillende met de japanse en europese markt) Ik hoop op Soldier Blade, alle star soldier delen eigenlijk :D ) Bonk, gradius, lord of thunder....mijn portemonnee gaat bloeden :)

0

Aanbevolen voor jou