Konami en Harmonix bereiken overeenkomst na rechtszaken | Gamer.nl

Konami en Harmonix bereiken overeenkomst na rechtszaken | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Details over de overeenkomst werden niet vrijgegeven. Konami spande in 2008 een rechtszaak tegen Harmonix aan, omdat dit laatste bedrijf met het uitbrengen van Rock Band inbreuk zou hebben gepleegd op patenten van Konami uit 2002 en 2003. Eén van de patenten draaide rond een exclusief recht op het gebruiken van controllers die instrumenten simuleren. Konami maakt onder andere de Dance Dance Revolution-serie.

In 2009 startte Harmonix een rechtszaak tegen Konami. Dit keer was het Harmonix die stelde dat Konami, met het spel Rock Revolution, inbreuk maakte op patenten voor controllers die instrumenten simuleren. Aan de twee rechtszaken is door de overeenkomst tu en beide partijen nu een eind gekomen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou