Komende update voor pc-versie Cyberpunk 2077 voegt 'path tracing' toe

Komende update voor pc-versie Cyberpunk 2077 voegt 'path tracing' toe

CD Projekt Red brengt op 11 april een 'Overdrive Mode' naar de pc-versie van Cyberpunk 2077, waarmee zogeheten 'path tracing' mogelijk is.

Deze techniek, dat ook bekend staat als 'full ray tracing', herziet de manier waarop scènes belicht worden en wordt normaal gebruik door VFX-artiesten voor films en series. Zo maakt Pixar ook gebruik van de technologie. Dat moet het geheel nog realistischer laten ogen.

De technologie verg erg veel van hardware, maar CD Projekt Red gebruikt Nvidia's Deep Learning Super Sampling (DLSS) om de game te upscalen en dit mogelijk te maken. 

Pawel Kozlowski van Nvidia: "Dit biedt spelers niet alleen betere graphics, maar belooft ook een revolutie te ontketenen wat betreft de gehele manier waarop games worden ontwikkeld."

Precieze systeemeisen om van de update gebruikt te maken zijn nog niet uitgebracht. Nvidia benadrukt echter dat de technologie pas beschikbaar kwam met de release van GeForce RTX40 en DLSS 3, dus dat moet mogelijk alvast aangeven wat voor hardware er nodig is. 

Meer details zijn in deze blogpost te lezen.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik heb eigenlijk liever dat ze path tracing toevoegen aan de hud als je op een motor de bocht om wilt, want die minimap is compleet nutteloos als je hard rijdt. Tegen de tijd dat je ziet de bocht om moet is het al bijna te laat. Zet liever een streep op de weg die je kan volgen of pijlen bij elke bocht met je fancy kiroshi ogen en noem dat path tracing. Daar heb ik meer aan dan een al heel mooi spel nog meer te laten haperen op mijn 3070.

0

@Leshrac Vrij letterlijke path tracing is dat :) Ja ik weet het niet, het spel heeft al zo weinig uitdaging, op die manier wordt zelfs het navigeren door de stad iets wat je op de automatische piloot doet. Ik vind het zelf wel wat hebben dat je haviksogen moet hebben als je loederhard wil rijden in het spel.

0
test

@gimbal2 Ze kunnen er ook een optionele oog mod van maken, zolang je die dan vrij snel kunt vinden/kopen. Dan kunnen mensen die het niet willen het niet gebruiken :)

0

Aanbevolen voor jou