Kirby bestaat vandaag precies dertig jaar

Kirby bestaat vandaag precies dertig jaar

Het Nintendo-personage Kirby bestaat vandaag precies dertig jaar.

Het personage maakte zijn debuut op 27 april 1992, toen Kirby's Dream Land in Japan op de Game Boy verscheen. Het personage zou eerst Popopo gaan heten en in een game genaamd Harukaze Popopo spelen. De naam werd echter voor release aangepast. 

Volgens geruchten is het personage vernoemd naar John Kirby, een Amerikaanse advocaat die Nintendo hielp tijdens een rechtszaak waarbij Universal claimde dat Donkey Kong afgeleid was van King Kong. 

Sindsdien zijn er diverse Kirby-games uitgekomen op zo goed als alle Nintendo-consoles en -handhelds. De games staan er om bekend dat ze door jong en oud zijn te spelen vanwege een toegankelijke moeilijkheidsgraad.

De meest recente game in de reeks is Kirby en de Vergeten Wereld voor Nintendo Switch. Die game scoorde een 7,5 op Gamer.nl: "Kirby en de Vergeten Wereld is een van de leukste Kirby-games tot nu toe. De magische driedimensionale spelwereld, talloze vaardigheden en grappige Mondvol-vormen blijven vermaken. Verwacht echter geen diepgaande gevechten of uitdagende platformactie - de focus ligt puur op zorgeloos plezier."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou