Kickstarter voor The Wonderful 101 binnen een avond gefinancierd

Kickstarter voor The Wonderful 101 binnen een avond gefinancierd

Gisteravond ging de Kickstarter-campagne voor The Wonderful 101 live. In diezelfde avond is genoeg geld opgehaald voor de Switch-, Steam- en PlayStation 4-versies.

Er gingen al geruime tijd geruchten over een mogelijke Kickstarter-campagne om de Wii U-game naar andere systemen te brengen. Gisteravond kwam de Kickstarter-campagne plots online te staan.

Voor de Switch-versie werd 50.000 dollar gevraagd, voor de Steam-versie 250.000 dollar en voor de PlayStation 4-versie 500.000 dollar. Alle drie de stretchgoals zijn diezelfde avond gehaald. Voor 1 miljoen dollar voegt PlatinumGames een time trial-modus toe aan de game en voor 1,5 miljoen dollar wordt er een side-scroller gemaakt met het personage Luka in de hoofdrol. De teller van de campagne staat op moment van schrijven op zo'n 969.000 dollar.

De Switch-versie van de game moet al in april geleverd worden - het is niet bekend of de andere versies ook zo snel klaar zijn. Mensen die geld overmaken kunnen kiezen tussen fysieke of digitale versies.

Nintendo gaf The Wonderful 101 op de Wii U uit. "We hebben het er met Nintendo over gehad en ze zeiden dat als we het naar een ander platform willen brengen, ze dat prima vinden", aldus Atsushi Inaba van PlatinumGames in een interview. "We hebben een goede relatie met Nintendo. We werken al sinds ons begin samen met ze en hebben veel games met ze uitgegeven, zoals recentelijk het succesvolle Astral Chain. Dus ik denk dat het door onze relatie met Nintendo komt dat ze het ons laten proberen."

Gisterenmiddag verscheen een teasersite voor 'Platinum 4' online. Op die website is de Kickstarter-campagne van The Wonderful 101 'nummer één'. Dat betekent dat PlatinumGames binnenkort nog drie projecten onthult.

The Wonderful 101 verscheen oorspronkelijk op de Wii U en laat gamers met 101 verschillende helden tegelijk spelen. De helden lopen in een grote groep en vallen vijanden aan, maar kunnen ook gecombineerd worden voor krachtige moves. Het kleurrijke spel verkocht niet naar verwachtingen.

The Wonderful 101

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Geen doel voor de xbox? Jammer! 1 miljoen voor een time trial. Hoeveel werk zou het zijn...

0

Heb hem op de Wii U, maar na een halfuur was ik er klaar mee. Ga het zeker opnieuw proberen hoor, maar heb de charme van dit spel helaas nooit begrepen. EDIT: Dat heb ik trouwens wel met meer PlatinumGames spellen.

0
test

@Quintex Ik heb 'm ook, maar ik ben er ook mee gestopt na een paar leveltjes. Veel te chaotisch, ik was continu m'n focus op het mannetje kwijt wat je bestuurde met zoveel andere poppetjes eromheen.

0

Aanbevolen voor jou