Kickstarter voor spirituele opvolger Dark Age of Camelot | Gamer.nl

Kickstarter voor spirituele opvolger Dark Age of Camelot | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Camelot Unchained heeft daarvan binnen één dag al 500.000 dollar toegezegd gekregen. De game maakt net als Dark Age of Camelot gebruik van RvR, oftewel realm versus realm. Dit moet zich uiten in gevechten tu en spelers op grote schaal.

Camelot Unchained speelt zich af in een post-apocalyptische wereld en krijgt drie facties die oorlog met elkaar voeren: de Arthurians (Engeland), Vikings (Scandinavië) en Tuatha Dé Danann (Ierland). Elk van de drie facties krijgt vijf verschillende kla en, waaronder traditionele rollen als healers, tanks en hybrids. Ook komt er een crafter-kla e, die alle items in de games maakt. Dit vanwege het feit dat er geen monsters in de game zitten. Alle gevechten zijn player vs. player. 

Oude ontwikkelaars

Camelot Unchained wordt ontwikkeld door City State Entertainment, geleid door Mark Jacobs. Hij was ook verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van Dark Age of Camelot en Warhammer Online. Jacobs zal bij een succesvolle Kickstarter zelf ook 2 miljoen dollar investeren en heeft al 1 miljoen dollar via andere bronnen opgehaald.

De MMORPG krijgt maandelijkse kosten van ongeveer 10 euro per maand. Camelot Unchained moet in december 2015 verschijnen en krijgt ook een release voor andere platformen, mits er genoeg geld wordt opgehaald. Vermoedelijk gaat het dan om Mac- en Linux-versies. Naast de Kickstarter-pagina heeft City State ook een website gelanceerd met meer informatie en artwork.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou