Jurassic World zou eerst vervolg op Trespasser worden

Jurassic World zou eerst vervolg op Trespasser worden

Jurassic World was - voordat het een film werd - in eerste instantie de naam van een vervolg op de game Trespasser.

Dat heeft Seamus Blackley, de producent van Trespasser, onthuld op Twitter. Trespasser kwam in 1998 uit op pc en diende als vervolg op de tweede Jurassic Park-film, The Lost World. De game werd kritisch en commercieel echter wisselvallig ontvangen. 

Blackley vertrok bij DreamWorks Interactive en ging aan de slag bij Microsoft, waar hij meehielp met het ontwerpen van de eerste Xbox. Daarna richtte hij Capital Entertainment Group op. Jurassic Park-regisseur Steven Spielberg was een cliënt bij dat bedrijf en Blackley werkte soms samen met hem.

Blackley kreeg opeens een belletje van Universal Studios: Spielberg was van plan om de Jurassic Park-franchise nieuw leven in te blazen, te beginnen met een game die als vervolg op Trespasser zou dienen.

Het team van Blackley maakte een concept genaamd Jurassic World. In het verhaal ontsnapten dinosauriërs van het Isla Sorna-eiland en verspreidden zich over de wereld. Er werd zelfs een trailer voor gemaakt, die zo'n tien jaar geleden uitlekte en hieronder is te bekijken.

Volgens Blackley vond Spielberg de trailer geweldig, maar ging de ontwikkeling van de game uiteindelijk toch niet door. Er werd besloten om toch een film te maken - genaamd Jurassic World. Blackley laat weten dat hij binnenkort storyboards en artwork van de geannuleerde game wil delen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Oh man, Trespasser vond ik vroeger echt fantastisch, bugs en al.

0
test

Voor Trespasser heb ik samen met mijn broertje mijn eerste videokaart gekocht; de VooDoo2. Ik had nog geen idee wat FPS betekende destijds, maar ik denk dat die niet boven de 5 kwam ;). Kan me dat zwabberhandje ook nog goed herinneren. Codes intikken (samen met de FPS van 5) om deuren te openen was haast onmogelijk, haha.

0

Aanbevolen voor jou