John Carmack was aanwezig op QuakeCon

John Carmack was aanwezig op QuakeCon

De legendarische ontwikkelaar begon zijn carrière bij id Software

John Carmack - de hoofdprogrammeur van games als Doom en Quake - was afgelopen weekend aanwezig op QuakeCon.

Zoals hij zelf in onderstaande tweet al aangeeft, was het zijn eerste bezoek aan QuakeCon in een decennium. Bezoekers konden op de foto met hem, en hij bekeek ook wat wedstrijden in het Quake Champions Pro League-toernooi.

In 2013 ging Carmack, die bij gamers vooral bekend is voor zijn werk aan klassieke id Software-spellen als Doom, Quake en Wolfenstein 3D, aan de slag bij Oculus als CTO. In 2014 nam Meta (toen nog Facebook) Oculus over. In 2019 stopte Carmack al bij Oculus om aan 'artificial general intelligence' te gaan werken binnen het bedrijf, terwijl hij wil nog een adviserende rol had bij de vr-werkzaamheden, en vorig jaar vertrok hij in zijn geheel bij Meta.

Tijdens QuakeCon werd een heruitgave van Quake 2 aangekondigd, die nu beschikbaar is op pc en consoles. De verbeterde versie van Quake 2 bevat diverse aanpassingen, waaronder een resolutie van 4K op systemen die dat ondersteunen, verbeterde AI voor vijanden en mooiere lichteffecten en animaties. Naast de complete game bevat het spel ook de twee uitgebrachte missiepakketten met nieuwe levels, 28 compleet nieuwe levels en een nieuwe multiplayerlevel en de Nintendo 64-versie van Quake 2.

View post on X
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou