Japanse YouTuber krijgt voorwaardelijke gevangenisstraf vanwege publicatie gameplaybeelden

Japanse YouTuber krijgt voorwaardelijke gevangenisstraf vanwege publicatie gameplaybeelden

Hij publiceerde een Let's Play van Steins;Gate: My Darling’s Embrace

Een Japanse YouTuber die een Let's Play van de in 2011 verschenen game Steins;Gate: My Darling’s Embrace publiceerde, heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete gekregen.

De 53-jarige Shinodu Yoshida is schuldig bevonden aan het schenden van de Japanse Copyright Act door de video's van zijn speelsessies van de game online te plaatsen. Hij heeft tussen september 2019 en mei 2022 drie video's geplaatst met gameplay van de Steins;Gate-game - een visual novel - en aangepaste beelden uit een anime.

Spike Chunsoft, de uitgever van de game, opperde dat het bedrijf door de video's inkomsten mis kon lopen. Een visual novel draait immers geheel om het verhaal, en door de video's te bekijken, zo opperde het bedrijf, hoefden geïnteresseerden de game niet meer te kopen.

De uitgever kreeg gelijk en Yoshida heeft nu een vijfjarige voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen. Dat betekent dat de YouTuber niet de gevangenis in hoeft zolang hij in die vijf jaar de wet niet breekt. Ook moet hij een boete van 1 miljoen yen (omgerekend ongeveer 6340 euro) betalen.

Het is voor het eerst dat in Japan de Copyright Act wordt gebruikt om iemand te veroordelen voor het plaatsen van gamebeelden op internet.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"Dat betekent dat de YouTuber niet de gevangenis in hoeft zolang hij in die vijf jaar de wet niet breek." - Volgens mij denkt gamer.nl dat haar lezers van een erg laag niveau zijn en geen idee heeft wat "voorwaardelijk" betekend 😂 On topic: Belachelijk. Hele verhaal zal ook wel op de wiki te lezen zijn (ga ik van uit) en er zijn andere manieren om het verhaal te checken zonder er voor te betalen. Plus, het waren maar 3 video's...

2
test

Ach, we leggen dit soort zaken het liefst even uit. Op sommige internationale sites waar dit nieuws werd gebracht ontstond ook verwarring, dus kan geen kwaad extra duidelijk te zijn!

0
test

Serieus? Dan moet of het schrijfwerk bizar slecht zijn van die internationale websites of de lezers niet echt.. Capabel? Haha! Zoals jij het in het artikel omschreef (voordat jij uitlegde wat het betekende) vond ik het al 100% duidelijk. Maar duidelijk "why" iig 😁

2
test

Wat is dit voor een belachelijke en denigrerende opmerking? Ik mag aannemen dat je weet dat er mensen van verschillende (sociale)klassen en/of culturen hier komen? Misschien even nadenken voordat je zo'n 'lollige' post maakt?

-5
test

Misschien volgende keer gewoon even lezen wat ik zeg? Zeg toch duidelijk dat ik het heb over die internationale site? Omdat Michel zeg dat ze daar in discussie zijn over wat de betekenis was. Jezus, gaat wel gelijk van niks naar extreem tegenwoordig :P

4
test

Beetje random dan, want veel youtubers tonen hele playthroughs van oa die of dat soort games. De man heeft dan dus de pech om in Japan te wonen. Maargoed, ergens is dit, bij visual novel, wel gelijk aan het tonen van een film, waar jij geen streaming rechten voor hebt, via youtube.

0

Aanbevolen voor jou