Japanse Dreamcast-game geinfecteerd met virus | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Dat viru en niet enkel zijn voorbehouden aan pc-games blijkt uit een bericht op TheRegister waar te lezen is dat er onder Japanse Dreamcast bezitters het zeer schadelijke Kriz virus is verspreid. Dit virus is echter niet op de console, maar zit in de bijgeleverde pc-screensaver.

Bij infectie probeert het virus zich in de bios-chip van de pc te nestelen en deze vervolgens onbruikbaar te maken. Deze methode is ongeveer gelijk aan het ooit zo beruchte Chernobyl virus dat voor de nodige ellende zorgde.Natasha Staley, technology consultant at anti-virus firm Sophos, said the virus probably ended up on the CD-ROM because one of the game's developers was working on an infected machine. Kriz is over a year old which suggests "quality a urance wasn't up to much", she added.

Kool Kizz, the Japanese developers of Atelier Marie, have recalled the game from shop shelves and posted an apology to affected users.

Although the infected version of the game is only likely to have been widely distributed in Japan, anyone who has a copy of the game is advised to either return or destroy it.Het lijkt gelukkig zeer onwaarschijnlijk dat dit soort viru en zich vaker verspreiden, vooral omdat er normaal gesproken een erg scherpe controle is vanuit software-ontwikkelaars.

Met dank aan Patrick van Security.nl voor dit nieuwtje.UPDATE: het misverstand was hier ook even ontstaan, maar het gemelde virus is dus bijgesloten in de pc-screensaver op de dreamcast-cd.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou