iPhone 13 Pro: deze games ondersteunen het gloednieuwe scherm

iPhone 13 Pro: deze games ondersteunen het gloednieuwe scherm

Wist jij dat de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max een gloednieuw scherm hebben? Apple’s vernieuwende scherm maakt de iPhones een genot om naar te kijken én op te gamen. Het scherm gebruikt een hogere verversingssnelheid van 120 Hz, waardoor games er veel soepeler uitzien. Deze games ondersteunen het 120Hz-scherm al.

Dit artikel is een advertorial van Vodafone. Lees hier wat dit betekent.

Gamen kan al jaren heel goed op een iPhone, mede omdat Apple elke keer kiest voor een snelle processor en zijn iOS-software optimaliseert. De nieuwste generatie iPhones, de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max, profiteren van een technische vernieuwing. Dat is het scherm met een 120Hz-verversingssnelheid, door Apple een ProMotion-display genoemd. Het scherm kan 120 frames per seconde tonen, wat veel soepeler beeld oplevert dan een regulier 60Hz-scherm. Het scherm vernieuwt zich immers 120 keer per seconde in plaats van 60 keer. Voorgaande iPhones hebben een 60Hz-scherm. Houd je een oudere iPhone en een iPhone 13 Pro (Max) naast elkaar bij het spelen van een geoptimaliseerde game, dan zie je dat de iPhone 13 Pro (Max) vloeiendere beelden toont en sneller overkomt.

Het voornaamste aandachtspunt noemden we net; de game moet geoptimaliseerd zijn. Dat kan Apple niet doen, alleen de gameontwikkelaar. Steeds meer ontwikkelaars brengen een update uit die een 120Hz-modus aan hun game toevoegt. Dat is goed nieuws voor bezitters van een iPhone 13 Pro (Max). Wie een andere iPhone heeft, blijft de game spelen op maximaal 60 Hz. Dat geldt ook voor niet-geoptimaliseerde games op de iPhone 13 Pro (Max).

Op moment van schrijven ondersteunen de onderstaande games een 120Hz-modus voor de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max. 

Pokémon Go 

De – nog steeds – populaire game Pokémon Go bevat sinds december 2021 een 120Hz-modus. Hartstikke fijn, maar het is wel even opletten. Standaard staat de 120Hz-modus namelijk uit. Je kunt ‘m zelf inschakelen via het (geavanceerde) instellingenscherm in de Pokémon Go-game. 

pokemon go

Doom

Het jarenoude spel Doom – wie kent het niet – is ook op iOS speelbaar. Op de iPhone 13 Pro (Max) zelfs via een 120Hz-modus; wie had dat gedacht toen de originele game in 1993 debuteerde. 

Pascal’s Wager

Pascal’s Wager is niet de meest bekende game op iOS, maar absoluut het proberen waard als je houdt van een spannend rollenspel in een fantasiewereld. 

Genshin Impact

Deze game werd in het najaar van 2021 door Apple uitgeroepen tot de beste game wat betreft Visuals & Graphics. Een hele eer. Apple stelt dat Genshin Impact de visuele grens van mobiel gamen verlegd heeft, en dat was al in de 60Hz-modus. In de 120Hz-modus komen de spannende vechtscenes nog beter uit de verf. 

Genshin impact

Phoenix 2

Ook de spannende game Phoenix 2 komt op de iPhone 13 Pro (Max) maximaal uit de verf dankzij de 120Hz-modus. 

Doodle Jump 

Het zeer bekende spelletje Doodle Jump – waarbij je poppetje omhoog springt en monsters moet ontwijken – speelt op de iPhone 13 Pro (Max) nog soepeler dankzij de ProMotion-ondersteuning. 

Sim only-abonnement 

Thuis gamen is fijn en bij vrienden en familie kun je om de wificode vragen om ook daar lekker te gamen. Maar in de bus en trein en wachtend op je afspraak heb je misschien geen wifi bij de hand, of blijkt de gratis wifiverbinding van het koffietentje niet snel en stabiel genoeg voor je favoriete game.

Om overal buitenhuis te profiteren van razendsnel en stabiel mobiel internet, kun je het beste een mobiel internetabonnement afsluiten. Je kunt een iPhone met abonnement aanschaffen, maar ook kijken naar een sim only-abonnement. Hierbij regel jij zelf de iPhone – en koop je hem dus waar je wil. Het sim only-abonnement laat je tegen een scherpe prijs internetten en natuurlijk ook bellen en sms’en. Het sim only-abonnement van Vodafone is helemaal compleet, want hiermee kun je je data delen met vrienden en familie. Dit groepsabonnement

Helemaal handig: heb je thuis internet van Ziggo? Dan krijg je extra’s als je een sim only-abonnement van Vodafone neemt. Denk aan tot vijf euro per maand korting op je abonnement en elke maand een dubbel zo grote databundel. Helemaal gratis!

Nieuwe iPhones met een 120Hz-scherm 

De iPhone 13 Pro en 13 Pro Max zijn vooralsnog de enige iPhones met een 120Hz-scherm dat soepel gamen ondersteunt. Andere iPhones, van de iPhone 13 en 13 mini tot oudere modellen, hebben een 60Hz-scherm. Wil je de beste game-ervaring, dan heb je momenteel dus keuze uit twee iPhones. Later dit jaar zal het aanbod zeer waarschijnlijk groter worden. Het moet namelijk wel heel raar lopen wil Apple geen 120Hz-scherm in de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max stoppen. Mogelijk krijgen ook andere iPhone 14-modellen zo’n soepel scherm, maar daar zijn de geruchten het nog niet over eens. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou