iPad krijgt ondersteuning voor meer Xbox-controllers, muis en toetsenbord

iPad krijgt ondersteuning voor meer Xbox-controllers, muis en toetsenbord

De iPad gaat ondersteuning krijgen voor nieuwe Xbox-controllers en muizen en toetsenborden. Dat werd bekendgemaakt tijdens de Apple's Worldwide Developers Conference.

Gisteren vond de conferentie zonder publiek plaats. Daarin werd onder andere bekendgemaakt dat het vanaf 25 juni mogelijk is om op de iPad te gamen met een muis en toetsenbord. De toetsenborden en muizen worden ondersteund via de Game Controller-framework. Het is alleen niet zo dat iemand zorgeloos iets aansluit om dan meteen met alle iPad-games aan de slag te gaan. De ontwikkelaar van de game moet zelf voor de ondersteuning zorgen. Verder worden er ook een aantal nieuwe third party controllers toegevoegd: Xbox Elite Series 2 en de Xbox Adaptive Controller.

Tijdens de presentatie werd ook onthuld dat Apple na vijftien jaar de samenwerking gaat stoppen met de chipmaker Intel voor alle Apple-computers. Apple gaat eigen chips maken voor al hun computer, van de iMac tot de Mac Pro. Apple maakte al jaren eigen chips voor de iPhones en dit is de volgende stap. Volgens het bedrijf kan door het zelf maken van de chips de prestaties van de computers verbeteren en de batterijduur verlengen. De presentatie is

Watch on YouTube

in zijn geheel terug te kijken.

Apple heeft de techniek van scaling perfect in de vingers en past deze toe bij onder meer iMacs en iPad's

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

omg, toch geen usb socket? revolutie!

0
test

Nice, laat Xcloud maar komen!

0

Aanbevolen voor jou