Indiehit Monument Valley komt dit jaar naar pc

Indiehit Monument Valley komt dit jaar naar pc

De mobiele indiegame Monument Valley komt later dit jaar naar pc.

Dat heeft de regisseur van het aankomende derde deel, Jennifer Estaris, laten weten aan MobileGamer.biz. "De eerste Monument Valley draait geweldig op pc - deze ervaring willen we ergens dit jaar uitbrengen." 

Het is voor het eerst dat er over een pc-versie van Monument Valley wordt gesproken. De game verscheen oorspronkelijk in 2014 op iOS en Android en kwam een jaar later ook op Windows Phone uit. Het bleek een grote hit te worden, mede dankzij het unieke uiterlijk en de originele gameplay. Spelers moeten door een M.C. Escher-achtige wereld navigeren. Door de camera te draaien kunnen optische trucs worden gebruikt om normaliter onmogelijke paden te creëren.

Een tweede deel kwam in 2017 uit en op dit moment wordt er aan het derde deel gewerkt. Wanneer die game precies verschijnt is nog niet bekend. Een precieze releasedatum voor de pc-versie van het eerste deel is er ook nog niet.

De eerste Monument Valley scoorde een 8,5 op Gamer.nl: "Monument Valley lokt alle soorten spelers met prachtige, kunstzinnig vormgegeven levels zijn knap opgezette spelwereld in. Daar gelden de natuurwetten van M.C. Escher: vloeren zijn plafonds en muren zijn deuren. Monument Valley is een sprookje met perspectief."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou