Indie World-presentatie onthult Oxenfree 2-releasedatum en meer

Indie World-presentatie onthult Oxenfree 2-releasedatum en meer

Met o.a. gratis dlc voor Cult of the Lamb

Nintendo heeft gisterenavond een nieuwe Indie World-presentatie uitgezonden met een grote verscheidenheid aan indiegames.

Naast dat Teslagrad 2 plotseling werd uitgebracht en de releasedatum van Bomb Rush Cyberfunk werd onthuld, passeerden diverse andere games de revue.

Zo werd de indiegame Blasphemous 2 onthuld, het vervolg op de hack-'n-slashplatformer vol met skill-based gevechten en platformelementen. De game heeft verbeterde pixelgraphics en nieuwe vaardigheden en moet deze zomer uitkomen, ook op PS5, Xbox Series en Steam.

Watch on YouTube

Een andere aankondiging was Shadows Over Loathing, een 'slapstick-rpg' vol met gangsters, monsters en mysteries. Het spel verscheen eerder al op pc maar is nu ook op de Nintendo Switch eShop beschikbaar. De game speelt zich af in de jaren 20 in het West of Loathing-universum. "Reis door een levendige zwart-witwereld vol pratende kikkers, levende wiskunde en echte griezels." Een fysieke versie moet aankomende herfst uitkomen.

Watch on YouTube

Mineko’s Night Market moet op 26 september op Switch en Steam uitkomen. Spelers besturen de schattige Mineko, die allerlei klusjes doet, nieuwe vrienden maakt en de wekelijkse nachtmarkt voorbereidt. "Loop mee in parades, doe mee aan kattenraces of geef een show op het podium. En als je eropuit wilt trekken, zijn er op het eiland genoeg geheimen om te ontdekken en puzzels om op te lossen."

Watch on YouTube

Het vervolg op My Time at Portia, genaamd My Time at Sandrock, is al geruime tijd aangekondigd, maar nu is bekend dat het spel deze zomer naar de Switch komt. Spelers krijgen de taak om een post-apocalyptische woestijngemeenschap in zijn oude glorie te herstellen. Men verzamelt grondstoffen om machines te bouwen en een verlaten werkplaats te veranderen in een soepel draaiende faciliteit. De game krijg ergens na release ook een online multiplayermodus.

Watch on YouTube

Oxenfree 2: Lost Signals verschijnt op Switch, Steam, PlayStation-consoles en Netflix Games op 12 juli, zo werd aangekondigd. Riley keert vijf jaar na de gebeurtenissen in Oxenfree terug naar haar dorp Camena om onderzoek te doen naar vreemde elektromagnetische golven. Spelers bedienen de radio om met bovennatuurlijke wezens te communiceren, manipuleren de wereld om hen heen en krijgen te maken met een cult die een portaal wil openen dat de werkelijkheid verandert. 

Watch on YouTube

Quilts and Cats of Calico was al aangekondigd voor pc, maar komt ook naar Nintendo Switch - al is er nog geen releasedatum bekend. "Maak kleedjes van stukken stof met verschillende patronen in deze adaptatie van het bordspel Calico. Plaats stukken op het bord, naai knopen vast om punten te scoren en lok lieve katjes. Elke kat heeft een voorkeur voor een patroon, dus borduur in stijl om een echte meester te worden. Ook kun je je katten aanpassen om ze nog schattiger te maken."

Watch on YouTube

Rift of the NecroDancer, de spin-off van Crypt of the NecroDancer, komt niet alleen naar pc, maar ook naar Switch. Hierin bewegen spelers op het ritme met een nieuwe muzikale twist op gevechten. "Je wordt aangevallen door monsters, dus doe wat er op het scherm wordt gevraagd om ze uit de weg te ruimen. Elk monster heeft een eigen beweegpatroon, en sommige zijn niet met één klap verslagen. De baasgevechten zorgen dat je echt in de groove komt, of speel voor elk van de vijf verhaallijnen een speciale minigame." Een precieze releasedatum is er nog niet, maar de game moet dit jaar verschijnen.

Watch on YouTube

Er werd ook een gratis uitbreiding op Cult of the Lamb aangekondigd, genaamd Relics of the Old Faith. Deze bevat allerlei nieuwe voorwerpen, relieken en vijanden in geremixte kerkers die worden bewaakt door nieuwe versies van de vier bisschopwachters. Er zijn ook nieuwe gebouwen en volgelingen om te ontgrendelen, alsmede nieuwe missies. Daarnaast bevat de uitbreiding de spelmodi Permadeath, Gauntlet en Boss Rush. De uitbreiding is vanaf 24 april op alle platforms waarop de game beschikbaar is verkrijgbaar.

Watch on YouTube

Andere games die voorbij kwamen, waren onder andere PlateUp!, Animal Well, Crime O'Clock, Blasphemous 2, Paper Trail, Brotato, Five Nights at Freddy's: Security Breach en downloadbare content voor Shovel Knight Pocket Dungeon. Hieronder is de gehele presentatie te zien.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Het duurt nu wel erg lang he? Ik had niet verwacht dat de game voorbij kwam in deze uitzending, maar ik ben inmiddels al over m'n ongeduld heen I guess. Ik doe net alsof het niet bestaat en als er dan toch een releasedatum wordt aangekondigd, ben ik blij verrast ;)

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou