Inactieve Ubisoft Accounts worden gesloten

Inactieve Ubisoft Accounts worden gesloten

Gebruikers krijgen na ontvangen van e-mail dertig dagen de tijd om weer in te loggen

Ubisoft heeft bevestigd dat het Ubisoft Accounts die te lang inactief zijn sluit, waardoor mensen toegang tot hun gekochte digitale games verliezen.

Een gamer liet op Twitter weten dat hij een e-mail binnenkreeg van Ubisoft met de waarschuwing dat zijn account wordt gesloten vanwege langdurige inactiviteit. Daarbij werd bevestigd dat men toegang zou verliezen tot alle digitale games die met het account waren gekocht.

Ubisoft reageerde bevestigend op de Tweet en meldde dat men deze situatie kan vermijden door binnen dertig dagen na het ontvangen van de e-mail in te loggen op het betreffende Ubisoft Account. Er zit blijkbaar een knop in de e-mail waarmee de sluiting van het account kan worden geannuleerd.

Ubisoft laat weten dit alleen te doen bij accounts die erg lang inactief zijn en waarbij dus het vermoeden is dat deze accounts niet meer worden gebruikt. Volgens de uitgever is het bedrijf dit verplicht te doen vanwege de Europese algemene verordening gegevensbescherming. Het bedrijf zou intern ook pas na vier jaar een account echt verwijderen.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik lees dit artikel en ik vroeg me af waarom in het artikel niet even benoemd is hoe lang een account inactief moet zijn om geflagd te worden. Dus ik klik op de link in het artikel naar de Ubisoft FAQ pagina, maar ook daar wordt nergens gesproken over hoe lang een account inactief moet zijn voor deze opgeruimd wordt, alleen maar vage termen. "As part of our Terms of Use, in rare instances, we may immediately close inactive accounts to comply with local data protection legislation. This is only if we have strong reasons to believe that the account in question will remain unused. We may also close long-term inactive accounts to maintain our database. You will be notified by email if we begin the process of closing your inactive account."

[Reactie gewijzigd door op 24 juli 2023 - 06:56]

0
test

lijkt er op dat het in iedergeval langer dan 4 jaar niet ingelogd zijn de kans is dat die dus 'verwijderd' wordt.

0

Weer een reden om alleen maar het platform met monopolie te gebruiken. Alles onder 1 dak dan heb je hier waarschijnlijk "nooit" last van. Een email met een directe link voelt ook erg als spam aan...

0
test

Ik zie niet in hoe dit een reden is om een 'monopolie' platform goed te praten. Dit zal overigens dus bij Steam en dergelijk ook niet anders zijn. Zoals je kunt lezen heeft het dus te maken met EU AVG wetgeving. Het is dan ook niet alsof je een paar dagen niet bent ingelogd, het gaat hier over 4 jaar of langer niet zijn ingelogd. Kans is dan sowieso al dat je het account vergeten bent. Betere interactie tussen de platformen zou wel goed zijn. De Galaxy applicatie van GOG kan wel meerdere accounts koppelen, maar de applicatie zelf is niet zo fijn. Maargoed de applicatie van steam is ook verre van zaligmaken IMHO.

0

Waarschijnlijk heb je gelijk, het zou Ubisoft wel sieren iets duidelijker te zijn in hun FAQ. Die perioden zijn heel duidelijk omschreven in de AVG, waarom noemt Ubisoft niet die periode of verwijzen ze naar de AVG.

0

Aanbevolen voor jou