In laboratorium gekweekte breincellen kunnen Pong spelen

In laboratorium gekweekte breincellen kunnen Pong spelen

Wetenschappers hebben in een laboratorium gekweekte breincellen geleerd om de klassieke game Pong te spelen.

Het experiment van Cortical Labs is onderdeel van een studie om meer te weten te komen over breincellen en de opgedane kennis uiteindelijk mogelijk toe te passen op AI. 

Brett Kagan, de schrijver van de studie, laat weten dat breincellen beter zijn in het leren van nieuwe taken in onbekende omgevingen dan onze hedendaagse technologie. Hij noemt als voorbeeld het maken van een kopje thee in iemands anders huis. "Zolang je de ingrediënten hebt lukt je dat, maar een erg krachtige computer zou moeite hebben met die taak in een onbekende omgeving."

In het experiment hebben de wetenschappers ongeveer 800.000 menselijke breincellen - minder dan de hoeveelheid breincellen die in een kakkerlak zitten - verbonden aan een versimpelde versie van Pong. De breincellen kregen vervolgens de informatie waar het balletje zich in het spel bevindt. 

In eerste instantie hadden de breincellen geen reden om te 'spelen', maar via elektrische schokken - bijvoorbeeld een patroon voor het raken van de bal en random schokken voor het missen van een bal - werd getracht het brein te motiveren het spel zoals bedoeld te spelen. 

Uiteindelijk kregen de breincellen het voor elkaar de bal vaker te raken dan te missen. Een soortgelijk experiment werd eerder al uitgevoerd met de breincellen van een muis, maar de menselijke breincellen presteerden beter.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ah sweet, man-made horrors beyond my comprehension

0
test

Er is dus nog hoop voor de gemiddelde gamer.nl bezoeker.

0
test

@ali3n8tor Hahahaha, nice!

0
test

@ali3n8tor smad nsamda jhjhasj? heh,s;d.?...uehh... jaa.? wat bedoel je? sajkd?

0
test

@ali3n8tor Hahaha, goeie!

0
test

@ali3n8tor lol

0

Aanbevolen voor jou