Hoogtepunten: Fortnite Chapter 2 en de Analogue Pocket

Hoogtepunten: Fortnite Chapter 2 en de Analogue Pocket

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week! Van het belangrijkste nieuws tot onze uitgebreide GNL-artikelen.

'Nieuw design van Sonic voor aankomende film getoond'

Op Twitter zijn twee afbeeldingen verschenen waarop mogelijk het nieuwe design van Sonic the Hedgehog in de aankomende film te zien is.

Het is niet bevestigd dat de foto's echt zijn, maar een van de foto's toont wel Dr. Robotnik, in de film gespeeld door Jim Carrey, op de achtergrond. Het design van Sonic komt meer overeen met het klassieke uiterlijk van de Sega-mascotte.

Lees hier meer.

'Call of Duty: Modern Warfare krijgt geen lootboxes'

Infinity Ward heeft bekendgemaakt dat zij momenteel niet bezig zijn met lootboxes voor Call of Duty: Modern Warfare.

Joel Emslie, hoofd studio art van Call of Duty: Modern Warfare is wederom teruggekeerd naar Reddit om een aantal geruchten te ontdoen met betrekking tot de game, het bericht gaat als volgt, “Zucht. Er gaat nog steeds verkeerde informatie rond met betrekking tot Modern Warfare. Wat ik op dit moment kan zeggen, is dat we absoluut NIET werken aan enige vorm van supply drop of een lootbox-systeem. Ook functionele dingen worden ontgrendeld via gameplay. Blijf op de hoogte, we zijn van plan deze week meer informatie vrij te geven. ”

Lees hier meer.

Microsoft Flight Simulator krijgt mogelijk vr-ondersteuning

In een interview met AVSIM laat Jorg Neumann, het hoofd van Microsoft Flight Simulator, weten dat zij hun uiterste best gaan doen om vr-ondersteuning toe te voegen aan de game.

In het interview laat hij weten dat het van origine niet het plan was dat Microsoft Flight Simulator een vr-functie zou hebben, maar dat iedereen na de E3-trailer daar wel vanuit ging. Youtuber Pete Wright testte de game al en geeft in een video aan dat de vr-ondersteuning er niet direct bij lancering gaat zijn. Microsoft heeft hem echter wel laten weten dat het “waarschijnlijk later” gaat komen en dat het wellicht een langetermijndoel is.

Lees hier meer.

Special: Veertien opvallende fragmenten uit het begin van The Outer Worlds

De release van The Outer Worlds is nagenoeg gearriveerd. Over iets meer dan een week ziet de sci-fi rpg het daglicht en gaan we ontdekken of Obsidian de Fallout-killer heeft afgeleverd of een slap aftreksel heeft gemaakt.

Wij mochten afgelopen week al aan de slag met de eerste veertig minuten van de game. Omdat we eerder al een uitgebreide preview hebben gedaan en laten je aan de hand van een aantal korte fragmenten zien wat ons opviel tijdens onze eerste stapjes in de wereld van The Outer Worlds. Alle onderstaande video's zijn afkomstig van de pc-versie van de game.

Lees hier meer.

Hands-on: Oculus Link maakt van Quest een volwaardige pc vr-headset

De grootste verrassing op Oculus Connect 6 was ongetwijfeld Oculus Link. In november verschijnt een firmware update die de Quest in een pc vr-headset verandert. Het enige wat je nodig hebt is een goede usb-c-kabel. Maar hoe goed werkt het?

Tijdens het speciale evenement rond de lancering van de Rift S en Oculus Quest vroegen we al aan de mensen van Oculus of de Quest ook met een pc is te verbinden. Dit leverde vooral een aantal vage en ontwijkende antwoorden op in de trend van “technisch zou het misschien kunnen, maar dat is niet waar de Quest voor bedoeld is”. Op Oculus Connect 6 onthulde het bedrijf echter precies deze feature: met Oculus Link kun je een Quest aan je pc koppelen en deze gebruiken als een volwaardige pc-headset. In eerste instantie leverde dit wat verwarring op: gaat dit om een adapter? Heb je hier een speciale kabel voor nodig? Gaat dat geld kosten?

Lees hier meer.

Fortnite: Chapter 2 voegt zwemmen, nieuw eiland en andere vernieuwingen toe

Epic heeftFortnite: Chapter 2uitgebracht en inmiddels is bekend dat er behoorlijk wat vernieuwingen zijn doorgevoerd in de battle royale-game.

De update bevat een hoop nieuwe elementen, de meest opvallende daarvan is wellicht de nieuwe map.Eerder werd hier al over gespeculeerd en deze ochtend heeft een Twitter-gebruiker al een afbeelding gedeeld. De nieuwe map is een compleet nieuwe eiland met dertien nieuwe locaties die de speler kan bezoeken, zoals een vissersdorpje waarbij je zelf even je hengel kan uitgooien om items te verdienen.

Een deel van de map is echter nog hetzelfde met locaties als Salty Springs die nog steeds aanwezig zijn. Om de volledige mini-map in beeld te krijgen moet je eerst zelf alle locaties langs, zoals gedaan wordt in games als GTA. Pas wanneer je een locatie bezocht heb komt deze tevoorschijn op de mini-map.

Lees hier meer.

Review: Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint heeft een identiteitscrisis

De Ghost Recon-serie staat al achttien jaar bekend als een van de betere tactische third-person shooters. Hoewel Wildlands in hart en nieren nog steeds een tactische shooter is, is Ubisoft steeds meer zijn openwereldformule aan het toepassen op de franchise. Ghost Recon Breakpoint zet die lijn door en verliest daardoor tegelijk veel van wat de serie ooit zo goed maakte.

Ghost Recon Breakpoint is in essentie een lootshooter waarin tactiek vooral bijzaak is. Dat gevoel wordt zowel verhaal- als gameplaytechnisch versterkt. Vier jaar na Wildlands reizen protagonist Nomad en zijn team van Ghosts af naar het fictieve eiland Auroa, waar de drones van Skell Technology een Amerikaans vrachtschip tot zinken hebben gebracht. Vlak voordat de Ghosts voet aan land kunnen zetten, worden hun helikopters meteen neergehaald door diezelfde zwerm drones.

Lees hier meer.

Hands-on: Jedi: Fallen Order lijkt de Star Wars-gamefranchise te redden

Nog een maand te gaan totdat Star Wars Jedi: Fallen Order in de winkels ligt en na een hands-on sessie mogen we best stellen dat het avontuurlijke element weer terug is in de Star Wars-franchise. Geen gedonder met laffe spin-offs en al helemaal geen gesodemieter met lootboxes. Ontwikkelaar Respawn lijkt het unieke Star Wars-gevoel écht te snappen, iets wat EA, als houder van de licentie, echt wel even nodig heeft.

Met titels als Titanfall en Apex Legends is Respawn Entertainment niet bepaald de meest voor de hand liggende ontwikkelaar die niet alleen met de Star Wars-licentie aan de slag mag, maar er ook nog eens een third-person, singleplayer, verhaalgedreven avonturengame van heeft gemaakt. Frappante keuze voor een ontwikkelaar van online multiplayer shooters. Na de toch niet bepaald vlekkeloos verlopen lancering van Star Wars Battlefront 2 van Dice en Criterion, eveneens voor EA, zijn de verwachtingen van Star Wars-fans dan ook hoog gespannen. Na de presentaties tijdens Star Wars Celebration en E3 hoor je gek genoeg wel vaak gezegd worden: "Als het minstens net zo goed wordt als The Force Unleashed, zijn we al tevreden". Een teken dat we allemaal snakken naar een fatsoenlijk avontuur in het universum dat, lang geleden en ver, ver weg is.

Lees hier meer.

De Analogue Pocket speelt games van diverse handhelds af

Analogue heeft een nieuwe console aangekondigd; de draagbare Analogue Pocket waarmee games van diverse klassieke handhelds kunnen worden afgespeeld.

Analogue staat bekend om het maken van diverse moderne consoles die klassieke games kunnen afspelen. De Analogue Pocket is de eerste draagbare console van het bedrijf en moet spellen van de Game Boy, Game Boy Color, Game Boy Advance, Sega Game Gear, Neo Geo Pocket Color en Atari Lynx afspelen.

Lees hier meer.

Cyberpunk 2077: Switch-versie en microtransacties besproken

In een uitgebreid interview met Gamespot laat John Maimas van CD Projekt Red weten dat het waarschijnlijk niet mogelijk is om Cyberpunk 2077 op de Switch te krijgen.

“Wie had gedacht dat een game zoals The Witcher 3 mogelijk zou zijn op de Switch? Dus wie weet. We gaat het zien of we ervoor kiezen om Cyberpunk 2077 naar de Switch te brengen, als het mogelijk is. Maar waarschijnlijk niet,” aldus Maimas.

Lees hier meer.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou