Hoogtepunten: Schokkende overname van Activision Blizzard door Microsoft

Hoogtepunten: Schokkende overname van Activision Blizzard door Microsoft

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Microsoft koopt Activision Blizzard op 

Microsoft gaat Activision Blizzard overnemen.

Dat heeft Microsoft aangekondigd. Er zou 68,7 miljard dollar met de deal gemoeid gaan, de duurste aankoop binnen de game-industrie ooit. Duidelijk is dat de deal op dit moment nog niet volledig rond is - dat zou in 2023 pas gebeuren. Tot die tijd blijven beide bedrijven afzonderlijk van elkaar opereren. Het plan is om wanneer de deal rond is zoveel mogelijk Activision Blizzard-games aan te bieden via Xbox Game Pass.

Activision Blizzard ligt sinds vorig jaar onder vuur vanwege aanhoudend giftig en seksueel intimiderend gedrag op de werkvloer. Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick zou volgens reportages jarenlang hebben geweten van de situatie en onvoldoende hebben gedaan om de situatie te veranderen. Kotick blijft tot de overname aangesteld als CEO - wat daarna gebeurt is minder duidelijk. The Wall Street Journal zegt te hebben vernomen dat hij na de overname vertrekt.

Lees hier verder

Activision Blizzard

Huidige Activision Blizzard-content wordt niet van andere platforms gehaald 

Huidige games en content van Activision Blizzard worden na de overname door Microsoft niet van concurrerende platforms gehaald.

Dat blijkt uit een FAQ van Activition Blizzard die naar de US Securities and Exchange Commission is gestuurd. Daarin wordt uitgelegd hoe de aankoop van het bedrijf door Microsoft content op platforms van Sony, Google en Apple beïnvloedt.

"We zullen alle bestaande afspraken na de overname in ere houden. Net zoals bij Microsofts aankoop van Minecraft zijn we niet van plan om content dat op dit moment bestaat van andere platforms te halen." Verwacht wordt dat de aankoop ergens in 2023 wordt afgerond.

Lees hier verder

Media has no description

Aandelen Sony met dertien procent gezakt na overname Activision Blizzard door Microsoft 

De aandelen van Sony zijn dertien procent in waarde gezakt na de overname van Activision Blizzard door Microsoft.

Daarmee is het bedrijf zo'n 20 miljard dollar minder waard, zo merken The Financial Times en Bloomberg op. Andere bedrijven, zoals Square Enix, Konami en Capcom, stegen grofweg vijf procent - Ubisoft zelfs elf procent. Mogelijk heeft het te maken met speculatie rondom een eventuele volgende aankoop van Microsoft.

Lees hier verder

PlayStation Logo

Microsoft: 'We willen Call of Duty op PlayStation houden' 

Xbox-hoofd Phil Spencer heeft laten weten dat hij Call of Duty graag ook PlayStation-consoles uit wil blijven brengen.

Dat laat hij weten op Twitter. "Ik heb goede gesprekken met de bazen van Sony gehad deze week. Ik heb bevestigd dat we de intentie hebben om alle bestaande afspraken na te komen wanneer we Activision Blizzard hebben gekocht, alsmede onze wil om Call of Duty op PlayStation te houden. Sony is een belangrijk onderdeel van onze industrie en we hechten waarde aan onze relatie."

Lees hier verder

 

Tijdelijke 'zombiemodus' aan Battlefield 2042 toegevoegd 

Er is een tijdelijke, zombieachtige modus aan Battlefield 2042 toegevoegd via Battlefield Portal.

De modus heet Zombie Survival en is gemaakt door speler StoneMounain64. In de modus nemen vier spelers het op tegen golven aan 'zombies'. Ze moeten overleven tot ze gered worden.

De zombies zijn in feite computerbestuurde soldaten, maar om het gevoel te creëren dat het om zombies gaat, kunnen ze niet rennen en gebruiken ze alleen messen om aan te vallen. Wanneer een teamgenoot sterft, moet de rest van het team een bepaald aantal van deze zombies doden om er voor te zorgen dat de gestorven speler weer respawnt. 

Lees hier verder

 

Warner Bros. bevestigt dat Hogwarts Legacy dit jaar verschijnt 

Warner Bros. heeft bevestigd dat Hogwarts Legacy toch wel nog dit jaar verschijnt.

Het bedrijf plaatste een bericht op de officiële Wizarding World-website waarin wordt verteld wat Harry Potter-fans dit jaar kunnen verwachten. Daar wordt benadrukt dat Hogwarts Legacy dit jaar uitkomt.

Lees hier verder

Hogwarts Legacy

CEO Take-Two: 'GTA Trilogy heeft het geweldig gedaan' 

Grand Theft Auto: The Trilogy Definitive Edition heeft het volgens Take-Two Interactive-CEO Strauss Zelnick 'geweldig' gedaan.

Dat vertelt Zelnick in een interview met CNBC. "We hadden bij aanvang een glitch, maar die glitch is verholpen. En de titel heeft het gewoon geweldig gedaan voor het bedrijf."

Daarmee refereert de CEO naar de problemen die aan het licht kwamen toen de trilogie van remasters afgelopen december verscheen voor consoles en pc. Zo bevatten de games bugs en klaagden veel fans over de personagemodellen. 

Lees hier verder

gta the trilogy

Europeanen kunnen PlayStation 5 vanaf nu direct bij Sony bestellen 

Mensen uit diverse Europese landen kunnen de PlayStation 5 vanaf nu direct bij Sony bestellen.

De online winkel werd in 2019 al geopend in de Verenigde Staten en verkoopt allerlei PlayStation-producten, waaronder de DualSense-controller en de PlayStation 5-console zodra deze beschikbaar is. Vorig jaar kondigde Sony al aan dat de winkel ook in Europa beschikbaar zou komen.

Lees hier verder

 

PlayStation-ontwikkelaars wilden games massaal naar pc brengen 

Ontwikkelaars werkzaam bij PlayStation Studios bleven Sony vragen of exclusieve PlayStation-games naar pc te brengen.

Dat laat God of War-regisseur Cory Barlog weten in een interview met Game Informer. "Ik denk dat het komt omdat alle studio's (van PlayStation) het een erg goed idee vonden. Op een gegeven moment kwam er een omslagpunt. Zoveel ontwikkelaars suggereerden het, dat (Sony) zoiets had van: 'We zijn het beu om er over te horen. We doen het wel.'"

Lees hier verder

God of War PC

Stemacteur Troy Baker bekritiseerd vanwege samenwerking met NFT-bedrijf 

Stemacteur Troy Baker kon afgelopen week op kritiek rekenen toen hij aangekondigde samen te werken met een bedrijf achter NFT's.

Baker, bekend voor zijn rollen in games als The Last of Us, InFamous, Uncharted en God of War, onthulde afgelopen week dat hij gaat samenwerken met VoiceverseNFT. Dat bedrijf levert NFT's bestaande uit stemmen die met AI zijn gemaakt en worden ingezet voor onder andere podcasts en scripts.

Lees hier verder

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou