Hoogtepunten: PlayStation Plus, GTA 6 en Nintendo Switch Sports

Hoogtepunten: PlayStation Plus, GTA 6 en Nintendo Switch Sports

Afgelopen week vlogen de grote grote nieuwskoppen uit de game-industrie ons om de oren. Om het overzicht niet kwijt te raken, zetten wij hieronder de hoogtepunten op een rij!

Vernieuwde PlayStation Plus komt op 22 juni in Europa uit 

Op 22 juni wordt het vernieuwde PlayStation Plus in Europa uitgebracht.

Dat valt op PlayStation Blog te lezen. Overigens wordt in andere regio de vernieuwde service al eerder uitgebracht. In Azië komt het op 23 mei uit, in Japan op 1 juni en in de Verenigde Staten op 13 juni.

Het vernieuwde PlayStation Plus kent drie verschillende abonnementsvormen. Essential (8,99 euro per maand) is min of meer PlayStation Plus zoals het nu is en geeft toegang tot online gaming en een paar gratis games per maand. Met Extra (13,99 euro per maand) ontvangt men daarbovenop zo'n vierhonderd PS4- en PS5-games, al zullen nieuwe PlayStation-exclusives daar niet meteen voor verschijnen. Premium (16,99 euro per maand) tot slot moet daarbovenop meer dan driehonderd klassieke PlayStation-spellen bevatten.

Lees verder

343 Industries wil co-opmodus Halo Infinite in augustus uitbrengen

De co-opmodus van Halo Infinite moet in augustus uitkomen, gevolgd door de splitscreenmodus in november van dit jaar.

In een nieuwe blogpost toont ontwikkelaar 343 Industries een geüpdatete roadmap, waar het de content-plannen voor het komende jaar op toont. De ontwikkelaar zegt dat de online co-opmodus “eind augustus” uit moet komen. Splitscreen verschijnt niet eerder dan in Seizoen 3 van de online shooter, op zijn vroegst in november.

Vanaf eind augustus moet het ook mogelijk zijn om campagne-missies te herspelen. 343 Industries geeft tevens een teken van leven voor de Forge-modus, waarvan in september een open beta gepland staat. De ontwikkelaar erkent dat het ontwikkelen van nieuwe content niet snel genoeg verloopt, maar zegt ook dat de gezondheid van het ontwikkelingsteam prioriteit heeft.

Lees verder

App Store-games die twee jaar geen update hebben gehad worden verwijderd

Apple gaat spellen die twee jaar niet van updates zijn voorzien verwijderen uit de App Store.

Dat heeft Apple in een e-mail laten weten die het naar ontwikkelaars stuurt. Prototop Games deelde de informatie op social media. "Ik ben misselijk. Apple heeft me net een e-mail gestuurd waarin het zegt dat het mijn gratis game Motivoto verwijdert omdat het meer dan twee jaar oud is. (...) Dit is een oneerlijk obstakel voor onafhankelijke ontwikkelaars."

Het is blijkbaar onderdeel van Apple's poging om de App Store gebruiksvriendelijke en gemakkelijker om te navigeren te maken. Ontwikkelaars zouden het kunnen omzeilen door binnen dertig dagen na het ontvangen van de e-mail in kwestie een update voor de game uit te brengen. "Als er binnen dertig dagen geen update wordt uitgebracht, wordt de app uit de verkoop gehaald."

Lees verder

Sony zoekt naar directeur voor het brengen van PlayStation-games naar pc

Sony is op zoek naar een "senior directeur" die de planning en strategie van het brengen van PlayStation-games naar pc kan leiden.

Dat blijkt uit een vacature waar VGC melding van heeft gemaakt. De persoon in de functie is verantwoordelijk voor het laten groeien en optimaliseren van de strategie en commerciële activiteit van pc-games.

Sony staat de laatste jaren steeds vaker open voor het overzetten van PlayStation-games naar pc. Eerder verschenen Horizon Zero Dawn, Days Gone en God of War al op pc en ook Uncharted: Legacy of Thieves Collection komt dit jaar uit op pc.

Lees verder

'Grand Theft Auto 6 draait op indrukwekkende Rage 9-engine'

Rockstar zou voor Grand Theft Auto 6 een geavanceerde nieuwe engine, genaamd de Rage 9-engine, gebruiken.

Dat claimt insider Chris Klippel, onder andere bekend van Rockstar Magazine. Rockstar gebruikt sinds 2006 voor nagenoeg al diens games de Rage-engine, waaronder Grand Theft Auto 4 en 5 en de Red Dead Redemption-games. Rage staat voor Rockstar Advanced Game Engine.

De nieuwe Grand Theft Auto moet echter een vernieuwde versie van die engine gebruiken volgens Klippel. "De nieuwe versie van de Rockstar Games graphics engine (Rage9) die gebruikt wordt in GTA 6 is waarschijnlijk geweldig. Ik heb positieve informatie gekregen en we zullen niet teleurgesteld worden. Het gaat om een engine die zijn tijd ver vooruit is."

Lees verder

Naughty Dog-tester onthult dat hij aan 'onaangekondigde remake' werkt

Een testen van Naughty Dog heeft onthuld dat hij aan een "onaangekondigde remake" werkt.

Dat meldt Corey Hong op zijn LinkedIn-profiel. Hij werkt sinds 2019 bij de studio en heeft eerder al games als The Last of Us: Part 2 en Uncharted: Legacy of Thieves Collection getest. Ook test hij twee projecten: een multiplayergame en een remake.

De multiplayergame is waarschijnlijk het losstaande multiplayerproject dat eerst onderdeel van The Last of Us: Part 2 zou worden. De remake is mogelijk een remake van de eerste The Last of Us. Sinds vorig voorjaar gaan er al geruchten dat er een PS5-remake van de PS3-game in de maak is. Dit is echter nog niet officieel bevestigd.

Lees verder

‘Bijna 60 spellen verdwijnen van PlayStation Now voor de nieuwe PS Plus uitkomt’

Naar verluidt zouden er bijna 60 games van PS Now afgehaald worden voor de release van de nieuwe PlayStation Plus-abonnementsdienst. Het gaat onder andere om Sonic- en Metal Gear Solid-spellen.

Dat wordt opgemerkt door een gebruiker op Reddit. Enkele spellen die nu nog beschikbaar zijn tonen een vervaldatum in mei, weer andere tonen zo nu en dan die vervaldatum. Volgens de lijst zouden er ten minste 56 games van PS Now gehaald worden. Gebruikers speculeren dat het verdwijnen van die spellen vóór de nieuwe PS Plus uitkomt, impliceert dat die spellen niet meegaan naar de vernieuwde abonnementsdienst.

Lees verder

'Sony ontwikkelt zelf gamedemo's voor nieuwe PlayStation Plus'

De verplichte gamedemo's voor PlayStation-spellen die minstens 33 euro kosten, zouden door Sony zelf worden gemaakt.

Dat zegt Ethan Gach van Kotaku te hebben vernomen. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat ontwikkelaars van spellen die op zijn minst 33 euro kosten, verplicht demo's moeten maken voor het vernieuwde PlayStation Plus. Nu blijkt dus dat ontwikkelaars die demo's niet hoeven te maken, maar dat Sony dit zelf regelt.

Het vernieuwde PlayStation Plus kent drie verschillende abonnementsvormen. Essential (8,99 euro per maand) is min of meer PlayStation Plus zoals het nu is en geeft toegang tot online gaming en een paar gratis games per maand. Met Extra (13,99 euro per maand) ontvangt men daarbovenop zo'n vierhonderd PS4- en PS5-games, al zullen nieuwe PlayStation-exclusives daar niet meteen voor verschijnen. Premium (16,99 euro per maand) tot slot moet daarbovenop meer dan driehonderd klassieke PlayStation-spellen bevatten en de hierboven genoemde demo's aanbieden. De vernieuwde dienst is vanaf 22 juni in Nederland beschikbaar.

Lees verder

Xbox & Bethesda Games Showcase wordt op 12 juni uitgezonden

Op 12 juni wordt op internet de Xbox & Bethesda Games Showcase uitgezonden.

Dat heeft Microsoft aangekondigd. De livestream is op 12 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd te zien op YouTube, Twitch en social media. Tijdens de livestream zijn aankomende games van Xbox Games Studios, Bethesda Softworks en "partners van over heel de wereld" te zien. Meer details zijn er op moment van schrijven niet.

Het is waarschijnlijk dat tijdens deze livestream de eerste uitgebreide gameplay van Bethesda's Starfield wordt getoond. Bethesda gaf eerder al aan dat gameplay van het spel ergens aankomende zomer getoond zou worden. Het spel moet op 11 november uitkomen op Xbox Series X en S en pc.

Lees verder

Column: Games en mijn verstoorde relatie met eten

Eten is niet louter een eerste levensbehoefte. Voedsel is verweven met cultuur, tradities en sociale activiteiten. Samen eten verbroedert, vriendschappen ontstaan onder het genot een goede maaltijd en een koud biertje. Eigenlijk draait de hele wereld om eten en zijn games zo’n beetje de enige plek voor mij waarin ik daaraan kan ontsnappen.

Voor wie zich afvraagt waarom dat voor mij zo belangrijk is (of was): ik heb een eetstoornis. Al zo’n acht jaar maak ik me té druk om exacte kilocalorieën, macronutriënten, etenstijden, vetpercentages en ga zo maar door. Het begon als een gezonde hobby, maar veranderde langzaam in een hel. Het einde is gelukkig in zicht, waardoor het langzaam maar zeker mogelijk wordt om terug te kijken op die periode, en in het bijzonder de rol die games hierin speelden.

Lees verder

Review: Nintendo Switch Sports is ouderwets zweten in een nieuw jasje

Ruim zestien jaar geleden bracht Nintendo wat haar bestverkochte stukje software ooit zou worden op de markt, Wii Sports. Sindsdien zijn er een meerdere (spirituele) opvolgers de revue gepasseerd, maar geen met dezelfde aantrekkingskracht als het origineel. Behalve dat Nintendo Switch Sports vooralsnog wat kaal aanvoelt, is er weinig op aan te merken. Zeker op gebied van gameplay.

We kijken natuurlijk allang niet meer op van bewegingsbesturing in games, dus dat Nintendo Switch Sports tijdens de aankondiging wat minder losmaakte dan het origineel is weinig verrassend. Bovendien profiteerde het origineel van het nieuwe publiek dat de Wii aansprak. Dat komt grotendeels doordat de gameplay eenvoudig is, en de sporten universeel. Het goede nieuws is dat Nintendo Switch Sports ook die eigenschappen bevat.

Lees verder

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Death Stranding is ook op pc.

0

Aanbevolen voor jou