Hoogtepunten: PlayStation Plus, Breath of the Wild 2 en Grand Theft Auto 5

Hoogtepunten: PlayStation Plus, Breath of the Wild 2 en Grand Theft Auto 5

Afgelopen week vlogen de grote grote nieuwskoppen uit de gaming-industrie ons om de oren. Om het overzicht niet kwijt te raken, zetten wij hieronder de hoogtepunten op een rij!

Rockstar kondigt abonnementsdienst voor GTA Online aan

Rockstar heeft GTA+ aangekondigd, een abonnementsdienst voor GTA Online.

GTA+ Is vanaf 29 maart beschikbaar in de PS5- en Xbox Series X en S-versies van GTA Online, de online modus van Grand Theft Auto 5. Men kan voor 5,99 dollar per maand lid worden - een prijs in euro's is niet bekend.

Lees verder

Zelda: Breath of the Wild-vervolg heet mogelijk Breath of Duality

Het nog naamloze vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild heet mogelijk Zelda: Breath of Duality.

Dat claimt journalist Paul Gale, die jarenlang voor Nintendo Power en andere publicaties heeft geschreven. Hij heeft tijdens zijn loopbaan veel bronnen gekregen binnen de game-industrie, maar geeft wel aan dat hij op dit moment niet kan bewijzen dat de naam echt is.

Volgens hem zou de subtitel Breath of Duality slaan op diverse aspecten van de game: "Dualiteit tussen de mogelijkheden van personages, gameplay op het land en op zwevende eilanden, het verleden en het heden, licht en duisternis, en ga zomaar door."

Lees verder

Sony vernieuwt PlayStation Plus-abonnement met gamecatalogus, cloudgaming en klassieke titels

Sony vernieuwt haar PlayStation Plus-abonnement met drie verschillende niveaus en in totaal 700 beschikbare games.

Dat kondigt het bedrijf aan in een blogpost. Het vernieuwde PlayStation Plus voegt het oude model samen met streamingdienst PlayStation Now.

Lees verder

PlayStation: 'Geen games op dag één bij PlayStation Plus vanwege kwaliteit'

PlayStation voegt in de nabije toekomst geen games bij verschijning toe aan PlayStation Plus. Dat meldt CEO Jim Ryan in een interview met Games Industry

"We zitten in een vruchtbare cyclus met de studio's", legt Ryan uit. "Daarbij leveren investeringen succes op, wat meer investeringen mogelijk maakt, wat nog meer succes oplevert. We vinden die cirkel prettig, en volgens ons de spelers ook."

Lees verder

Epic haalt met Fortnite meer dan 100 miljoen dollar op voor Oekraïne

Epic Games en Microsoft hebben via Fortnite inmiddels al meer dan 100 miljoen dollar opgehaald voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Dat werd gisteravond via Twitter bekendgemaakt. De ontwikkelaar/uitgever doneert alle inkomsten die binnenkomen via in-game verkopen in Fortnite aan goede doelen die helpen in Oekraïne. Hieronder vallen onder andere aangeschafte V-Bucks, Battle Passes en cosmetische items. Ook alles dat Microsoft via de Xbox-versie van Fortnite verdient gaat daar naartoe. 

Lees verder

Vervolg op Zelda: Breath of the Wild uitgesteld naar lente 2023

Het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild is uitgesteld tot de lente van 2023.

Dat meldt producer Eiji Aonuma in een nieuwe video, waarna hij zich verontschuldigt voor het uitstel.

"Het avontuur in dit vervolg vindt niet alleen plaats op de grond, maar ook in de lucht daarboven", vertelt Aonuma. "De uitbreiding van de wereld gaat echter verder dan dat, met nieuwe personages en nieuwe gameplayelementen."

Schrijfster Ratchet & Clank: Rift Apart claimt dat haar werk is ‘uitgewist’

Sam Maggs, een van de schrijvers van Ratchet & Clank: Rift Apart, zegt na een presentatie van Insomniacs hoofdontwerper Mark Stuart dat haar werk is “uitgewist”.

Volgend op een presentatie van Insomniacs hoofdontwerper Mark Stuart, tijdens de Game Developers Conference 2022 (GDC), zegt schrijfster Sam Maggs op Twitter dat haar werk is “uitgewist”. Stuart besprak onder andere de ontwikkeling van het personage Rivet en gaat daarbij in op haar naam, maar Maggs wordt niet genoemd.

Lees verder

Aandelen Nintendo dalen met zes procent na uitstel Zelda-vervolg

Nintendo's aandelen zijn gisteren met zes procent gedaald na het uitstel van het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Dat berichtte Reuters. Afgelopen dinsdag kondigde Nintendo aan dat de nieuwe Zelda-game pas in het voorjaar van 2023 uitkomt, in plaats van in 2022. Als gevolg daarvan daalden de aandelen van het bedrijf met zes procent. Belangrijk om daarbij te melden is dat de aandelen het afgelopen jaar met 25 procent zijn gestegen.

Lees verder

'Abandoned krijgt proloog die als losstaande game uitkomt'

De Nederlandse ontwikkelaar Blue Box Game Studios claimt aan een proloog op het vooralsnog niet uitgekomen horrorspel Abandoned te werken, die als losstaand spel op de PlayStation Store moet uitkomen.

Volgens Hasan Kahraman van Blue Box moet er een proloog op de horrorgame uitkomen waarin spelers kennismaken met de setting en de gameplay van het uiteindelijke spel. "Het is een opzichzelfstaande game die los in de PlayStation Store verschijnt. Hij heeft eigen Trophy's en biedt ongeveer een uur of anderhalf aan gameplay. Op die manier introduceren we het verhaal en de gameplay." Een uitspraak over de releasedatum van deze proloog wil Kahraman nog niet doen, om eventuele verbroken beloftes te voorkomen.

Lees verder

E3 is dit jaar volledig geannuleerd

E3 is dit jaar volledig geannuleerd - de beurs wordt zowel fysiek als digitaal niet gehouden.

Dat heeft organisatie ESA laten weten aan diens partners. Het nieuws kwam naar buiten via Will Powers van Razer PR, maar inmiddels heeft de ESA zelf ook een statement naar buiten gebracht. "We gaan al onze energie steken in het houden van een fysieke en digitale E3 volgende zomer. Of je er nou vanaf de beursvloer of vanaf je favoriete apparaat van wil genieten, de 2023-show moet de gemeenschap, media en industrie terug bij elkaar brengen in een compleet nieuwe format en interactieve ervaring."

Lees verder

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou