Hoogtepunten: Mario Kart Tour, World of Warcraft en Horizon

Hoogtepunten: Mario Kart Tour, World of Warcraft en Horizon

Het was weer een aardig volle nieuwsweek en dit keer niet alleen vanuit de gaming-industrie, maar ook vanuit onszelf! Om je op de hoogte te houden van de hoogtepunten, hebben wij hier de meest noemenswaardige nieuwtjes voor je verzameld.

Guerrilla Games wil derde Horizon-game ontwikkelen 

Guerrilla Games heeft plannen om een derde game in de Horizon-reeks te ontwikkelen.

Dat laat Mathijs de Jonge, de creative director van Horizon Forbidden West, weten aan VG24/7. "We eindigen de game met een grote cliffhanger. Daarmee zetten we dingen wederom in gang voor de volgende game."

Overigens wordt er ook een PlayStation VR2-game gebaseerd op de franchise gemaakt, genaamd Horizon Call of the Mountain.

Lees verder

 

Gelekte Game Boy- en GBA-emulators hinten naar Switch Online-toevoeging 

Er zijn emulators voor Game Boy en Game Boy Advance gelekt die schijnbaar door Nintendo zelf zijn gemaakt. Dit zou wijzen op de mogelijkheid dat de games van deze handhelds speelbaar worden via Nintendo Switch Online.

Op diverse sites en social media doen beelden van de emulators in actie de ronde. De emulators zouden zijn ontwikkeld door Nintendo Europe Research & Development en op een paar bugs na naar behoren functioneren.

Dit is vooral groot nieuws onder fans, omdat dit betekent dat Nintendo mogelijk van plan is Game Boy- en Game Boy Advance-spellen naar Nintendo Switch Online te brengen.

Lees verder

Game Boy Advance

Xenoblade Chronicles 3-releasedatum vervroegd naar 29 juli 

Nintendo heeft de releasedatum van Switch-game Xenoblade Chronicles 3 vervroegd naar 29 juli.

De game werd eerder dit jaar aangekondigd via een Nintendo Direct. Toen meldde het bedrijf dat de rpg ergens in september dit jaar zou verschijnen. Dat wordt nu dus 29 juli. Spelers kruipen in Xenoblade Chronicles 3 in de huid van de hoofdpersonages Noah en Mio te midden van een vete tussen de vijandige naties Keves en Agnus.

Zes personages uit deze naties maken deel uit van een groots verhaal met het leven als het centrale thema. Volgens Nintendo verbindt de game de vorige twee delen in de reeks op een of andere manier met elkaar.

Lees verder

Xenoblade Chronicles 3

Xbox Game Pass-spellen voor de rest van april onthuld 

Microsoft heeft onthuld welke spellen er de rest van deze maand nog naar Xbox Game Pass komen.

Vanaf vandaag zijn F1 2021 (cloud via EA Play), Need for Speed Hot Pursuit (cloud via EA Play) en Turnip Boy Commits Tax Evasion (console, pc en cloud) beschikbaar. Op 26 april worden daar Research and Destroy (console en pc) en 7 Days to Die (console, pc en cloud) aan toegevoegd. Op 28 april volgen tot slot Bugsnax (console, pc en cloud) en Unsouled (console en pc).\

Lees verder

Bugsnax

World of Warcraft-uitbreiding Dragonflight onthuld 

Blizzard heeft de nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft onthuld, genaamd Dragonflight.

Er gingen al geruchten dat de nieuwe uitbreiding zo zou gaan heten, maar gisteravond werd het tijdens een livestream officieel onthuld. Spelers reizen in de uitbreiding af naar de Dragon Isles. De nieuwe locatie wordt als weelderig en 'oer' omschreven.

Dragonflight introduceert een nieuw hybride ras, de Dracthyr Evokers. Zij beginnen bij level 58 en kunnen zich aan zowel de Horde als de Alliance aansluiten.

Lees verder 

Dragonflight

PS5-eigenaren kunnen hun controller nu via pc updaten 

Mensen met een PlayStation 5 kunnen hun DualSense-controller nu via de pc updaten.

Voorheen was het alleen mogelijk om de DualSense via de spelcomputer zelf te updaten via een kabel, maar dit kan nu ook via een pc, zolang dit systeem op Windows 11 of Windows 10 in 64 bit draait.

Net als het updaten van de controller via de PlayStation 5, moet de controller ook op pc worden aangesloten met een usb-kabel. Daarbij is het alleen mogelijk om één controller tegelijk te updaten. Ook moeten mensen op pc een updateprogramma voor de DualSense downloaden. De link naar dat programma is op de officiële website te vinden.

dualsense

Amsterdam Drift is nu beschikbaar in Mario Kart Tour 

Het nieuwe parkoers Amsterdam Drift is nu speelbaar in Mario Kart Tour.

Het parkoers werd vorige week al aangekondigd. Het gaat om een nieuwe baan, die naast Amsterdam centrum ook andere Nederlandse elementen bevat. Zo racen spelers ook langs windmolens en door weilanden.

Ook worden er naast de baan nieuwe karts toegevoegd, zoals een tulpenwagen, een tractor en een theekop-kart, alsmede plattelandskleding voor personages Daisy en Peach.

Lees verder

Gamer.nl en Power Unlimited halen €6100,- op voor het UNHCR 

Gamer.nl en Power Unlimited hebben 6174 euro opgehaald voor het UNHCR tijdens de Grote Pakjesprijsloop.

De Grote Pakjesprijsloop vond afgelopen woensdag plaats op Twitch en trok 41.768 unieke kijkers. Tijdens de stream van ruim achtenhalf uur konden kijkers prijzen winnen en geld doneren aan UNHCR, de vluchtelingenhulporganisatie van de Verenigde Naties. Elke euro werd vervolgens omgezet in meters voor redacteuren Tjeerd en Cody om door Haarlem en omstreken te wandelen. In totaal liep het duo 28,3 kilometer, eindigend op het strand van IJmuiden.

Lees verder

 

Star Wars: The Force Unleashed brak alle regels 

Voor de overname van Lucasfilm door Disney in 2012 leek er meer geëxperimenteerd te worden, van halfbakken filmgames en fantastische spacecombatgames tot aardige strategiegames en obscure spin-offs als Ewoks: Wicket and the Dandelion Warriors. Het in 2008 verschenen Star Wars: The Force Unleashed is een perfect voorbeeld van hoe het Wilde Westen aan Star Wars-games fantastische titels voortbracht.

De regels gingen overboord, zo bleek al uit een trailer waarin protagonist Starkiller – gebaseerd op Luke Skywalkers oorspronkelijke naam – een gigantische Star Destroyer eigenhandig uit de lucht trekt. Dat die opzet weerstand teweegbracht onder Star Wars-fanaten maakte niet uit, want het in 2008 verschenen eindproduct was de ultieme power-fantasie.

Lees verder

 

Cat Cafe Manager is laagdrempelig, gezellig en heel schattig 

Hoezo bestond Cat Cafe Manager nog niet? Het runnen van een kattencafé is het perfecte onderwerp voor een lichte managementgame. Niet alleen omdat het tevreden houden van je klanten in een horecagelegenheid bevredigende kost is, maar vooral omdat katten zo schattig zijn. Kijk die koppies nou!

Cat Cafe Manager houdt het simpel, waardoor iedereen kan genieten van de schattige poezen en lichte managementtaken. Toch wordt het spel langzaam steeds complexer en bevredigender, maar raakt het daardoor ook wat meer uit balans.

Lees hier de review

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou