Hoogtepunten: Kingdom Hearts 4, Battlefield 2042 en The Witcher 3

Hoogtepunten: Kingdom Hearts 4, Battlefield 2042 en The Witcher 3

Afgelopen week vlogen de grote grote nieuwskoppen uit de game-industrie ons om de oren. Om het overzicht niet kwijt te raken, zetten wij hieronder de hoogtepunten op een rij!

Kingdom Hearts 4 onthuld

Het Kingdom Hearts 20th Anniversary-evenement werd afgesloten met de onthullingstrailer van Kingdom Hearts 4. De trailer lijkt al gameplay te bevatten.

Het Kingdom Hearts 20th Anniversary-evenement in Tokio is afgelopen. Aanwezigen kregen aan het einde een onthullingstrailer te zien van de nieuwe Kingdom Hearts, die inmidels ook op YouTube staat. Er is op moment van schrijven nog geen Engels- of Nederlandstalige trailer beschikbaar.

Lees verder

Kingdom Hearts 4

Sonic 2 heeft beste openingsweekend ooit voor gamefilm in VS

Sonic the Hedgehog draait sinds vrijdag in Amerikaanse bioscopen en heeft sindsdien meer geld opgehaald dan andere gamefilms in het eerste weekend.

De film heeft in het eerste weekend 71 miljoen dollar in Amerikaanse bioscopen verdiend. Dat is niet alleen meer dan het eerste weekend van de eerste Sonic-film - daarmee werd 58 miljoen dollar opgehaald - maar ook het beste openingsweekend voor een gameverfilming ooit.

Lees verder

Sonic the Hedgehog

Kingdom Hearts 4 bevat mogelijk Star Wars-omgevingen

Voor het eerst in de Kingdom Hearts-franchise kunnen spelers in Kingdom Hearts 4 mogelijk Star Wars-gebieden bezoeken.

Afgelopen weekend onthulde Square Enix Kingdom Hearts 4. Oplettende fans zagen in de trailer een bosrijke omgeving en wat lijkt op de voet van een AT-ST Walker. Velen speculeren dan ook dat het spel in ieder geval de planeet Endor uit Return of the Jedi bevat. De website VGC toont een screengrab van de voet.

Lees verder

Kingdom Hearts 4

Spelersaantal Battlefield 2042 op Steam duikt voor het eerst onder de duizend

Er zijn op moment van schrijven voor het eerst minder dan duizend gelijktijdige spelers van Battlefield 2042 op Steam.

Dat blijkt uit informatie op SteamDB. De teller staat op moment van schrijven op 951 spelers. Niet eerder kwam het spelersaantal op Steam voor het afgelopen november verschenen spel zo laag te liggen.

Lees verder

Battlefield 2042

Activision Blizzard heeft een chief diversity officer aangenomen

Activision Blizzard heeft Kristen Hines aangenomen als 'chief diversity, equity and inclusion officer'.

Kortgezegd moet Hines, die vanaf 25 april aan de slag gaat bij het bedrijf, er voor zorgen dat eerder beloofde doelen van het bedrijf voor gelijkheid op de werkvloer behaald worden. Zo is het de bedoeling dat de komende vijf jaar de hoeveelheid vrouwen en non-binaire personen werkzaam bij het bedrijf met vijftig procent toeneemt.

Lees verder

Activision Blizzard

Analist claimt dat PlayStation VR2 in 2023 uitkomt 

Een analist claimt te weten dat de PlayStation VR2 in 2023 uitkomt.

Dat meldt Ross Young, CEO van Display Supply Chain Consultants. Volgens hem komt de headset pas volgend jaar uit. Hij noemt het daarbij een "uitstel". Hoewel Sony nog geen officiële releaseperiode voor de headset heeft aangekondigd, lijkt hij daarmee te insinueren dat Sony intern een release in 2022 aanhield. Officieel is dus nog niet bekend wanneer de headset verschijnt.

PlayStation VR 2

Current gen-update The Witcher 3 wederom uitgesteld

De current gen-update van The Witcher 3: Wild Hunt is voor een tweede maal uitgesteld.

In eerste instantie had de update, die de game beter laat draaien op PlayStation 5 en Xbox Series X en S, vorig jaar uit moeten komen, maar dat bleek niet haalbaar. Vervolgens zou de update in het tweede kwartaal van dit jaar verschijnen, maar ook dat gaat nu niet gebeuren.

Lees verder

The Witcher Bear

Activision hint naar Kingkong en Godzilla in Call of Duty: Vanguard en Warzone

Het derde seizoen van Call of Duty: Vanguard en Warzone begint op 27 april, zo heeft Activision Blizzard aangekondigd.

Dat liet de uitgever weten middels een cinematische trailer, die hieronder te bekijken is. Daarin wordt gewaarschuwd voor het feit dat Nebula-bommen, een wapen uit seizoen 2, in de handen van nazi's kunnen vallen.

Vervolgens is er een mysterieuze frequentie waarneembaar, waarmee fans aan de haal kunnen om meer informatie te achterhalen. Een fan heeft het geluid door een digitale audio editor - Audacity - gehaald en in het bestand zou worden geclaimd dat "monsters echt zijn".

Lees verder

 

Mario Kart Tour krijgt een parcours gebaseerd op Nederland

Er komt een parcours naar Mario Kart Tour gebaseerd op Nederland.

Dat blijkt uit een tweet van het officiële Twitter-kanaal van de game. In de tweet is een illustratie te zien waarin Rosalina en Daisy in een natuurlandschap staan, omgeven door molens. Ook houden ze tulpen vast. Volgens de tweet is dit een voorproefje van "de volgende bestemming" in de aankomende tour. Er zijn nog geen beelden van het parcours uitgebracht. De nieuwe tour begint aanstaande woensdag.

Lees verder

Mario kart

Babylon's Fall had minder dan 10 gelijktijdige spelers op Steam

Het nieuwe PlatinumGames-spel Babylon's Fall is niet populair: gisteren waren er op een bepaald moment minder dan tien gelijktijdige spelers op Steam.

Dat blijkt uit cijfers van Steamcharts. Op het drukte moment van de dag wordt het spel nog door bijna tweehonderd mensen gelijktijdig gespeeld, maar de gemiddelde spelersaantallen blijven gestaag zakken.

Lees verder

babylons fall

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou